Αν θέλετε ενέργεια, καλή φυσική κατάσταση και αντιγηραντική
δράση βάλτε τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή σας. Τα φρούτα και τα
λαχανικά αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή αντιοξειδωτικών. Συμβάλλουν δραστικά
στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης και στη διατήρηση της υγείας μας
σε άριστη κατάσταση.
Σημασία φυσικά δεν έχει μόνο η ποσότητα που καταναλώνουμε
καθημερινά, αλλά και η ποιότητα. Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο έντονα και ζωηρά είναι
τα χρώματα των φρούτων και λαχανικών, τόσο πιο πλούσια είναι σε αντιοξειδωτικές
ουσίες και βιταμίνες.
Εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τις τροφές-
πρωταγωνιστές στις αντιοξειδωτικές ουσίες. Καιρός, λοιπόν, να αναθεωρήσετε το
μενού σας.
Σπαράγγι
Έχει πολύ μεγάλη αντιοξειδωτική αξία. Περιέχει βιταμίνη C, η
οποία ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βιταμίνη Ε, η οποία προστατεύει
τα αγγεία από αρτηριοσκλήρυνση, και β-καροτένιο, το οποίο συμβάλλει στην
εξασφάλιση της υγείας των οστών, την καλή όραση, την υγεία του δέρματος, των
μαλλιών, των δοντιών και των ούλων.
Γλυκοπατάτα
Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, κυρίως
β-καροτένιο, αλλά και βιταμίνη C.
Φράουλα
Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C αποτελώντας ένα από τα
πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες τρόφιμα.
Σέλινο
Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η
βιταμίνη C και το σελήνιο.
Κόκκινα σταφύλια, κρασί, ελαιόλαδο
Στη σύστασή τους υπάρχουν αρκετές πολυφαινόλες οι οποίες
παρέχουν ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό, θωρακίζοντάς τον
ενάντια σε εκφυλιστικές ασθένειες, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, οι διάφοροι
τύποι καρκίνου, οι αρθρίτιδες.
Τομάτα
Κυρίως υπό μορφή σάλτσας –λόγω της θερμικής επεξεργασίας της
και της προσθήκης του λαδιού- περιέχει τεράστια ποσά του αντιοξειδωτικού
λυκοπενίου και μάλιστα σε περισσότερο αφομοιώσιμη από τον οργανισμό μορφή.
Μανταρίνι, βερίκοκο
Είναι τα φρούτα που περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα της
αντιοξειδωτικής ουσίας ζεαξανθίνης και γι’ αυτόν το λόγο περιλαμβάνονται στη
λίστα των πιο πλούσιων σε αντιοξειδωτική ισχύ τροφίμων.
(πηγή: govastileto)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου