Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

«Αν και στην αρχή δεν περίμενα πως με βοηθούσε ουσιαστικά, την έβγαλα για πλάκα. Μετά από ένα χρόνο, τη χρησιμοποιώ τόσο για να έχω έκπτωση σε θεατρικές παραστάσεις όσο και για να ταξιδεύω και να μένω φθηνότερα σε πολλά μέρη», εξηγεί η Λυδία Βλάχου, φοιτήτρια του Πολιτικού τμήματος της Νομικής.

Η Λυδία είναι 20 ετών. Και είναι και αυτή μία από τους δικαιούχους –απευθύνεται σε νέους ηλικίας μεταξύ 13 και 30 ετών- των σημαντικών εκπτώσεων σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα, που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 38 ακόμα χώρες της Ευρώπης. Και για όσους έχουμε ταξιδέψει στην Ευρώπη, αποτελεί κοινή διαπίστωση πως η κάρτα είναι ένα διαδεδομένο -και κυρίως χρήσιμο- εργαλείο για όλους τους νέους.

Για την ελληνική νέα γενιά αυτό το «πανευρωπαϊκό πάσο», διευκολύνει την καθημερινότητα και παρέχει πρόσβαση σε εξ’αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα, μειωμένες τιμές σε εισιτήρια τρένων, καραβιών και ΚΤΕΛ, και κυρίως οικονομικότερες τιμές στους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων – που τόσο χρειάζεται η νέα γενιά. Παράλληλα προσφέρει μειωμένα εισιτήρια εισόδου σε μια σειρά από χώρους πολιτισμού (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, κ.α.), και σημαντικές εκπτώσεις σε περίπου 80 ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, γραφεία γενικού τουρισμού σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χρησιμοποιείται ήδη από σχεδόν 5 εκατομμύρια κατόχους σε όλη την Ευρώπη, στους οποίους προσφέρεται ένας κατάλογος που περιλαμβάνει περισσότερες από 100.000 προσφορές. Στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης -αρμόδιο για την υλοποίηση του προγράμματος μαζί με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων-, μας πληροφορεί πως τα ενεργά μέλη της ξεπερνούν τα 15.000 και οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και φορείς τους 600.

«Πρόκειται για ένα εργαλείο συνεργασίας των χωρών της Ευρώπης, το οποίο προσφέρει σημαντικά μειωμένες τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα για τους νέους σε όλη την Ευρώπη και παράλληλα προάγει την κινητικότητα, την ενεργοποίηση και την αυτονόμηση των νέων», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος κ. Παναγιώτης Μανούρης.

Για να αποκτήσει κανείς την κάρτα υπάρχουν τρεις τρόποι:
  • Υποβολή online αίτησης στην ιστοσελίδα www.europeanyouthcard.gr
  • Αποστολή αίτησης με μία φωτογραφία ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, Ιδρυμα Νεολαίας Και Δια Βίου Μάθησης, Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, 11143, Αθήνα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ:ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 417 & ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ,  11143 ΑΘΗΝΑ
  • Επίσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και επί τόπου απόκτηση της κάρτας
  • Επίσκεψη στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων στη Θεσσαλονίκη (Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Βασ. Γεωργίου 1, ΤΚ 54640, γραφείο 24 Ε) και επί τόπου απόκτηση της κάρτας.

(πηγή: protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips