Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

7 εύκολες συμβουλές για να μειώσετε τα έξοδα φαγητού

Το φαγητό είναι μια αδιαπραγμάτευτη ανάγκη που ανάλογα με τις επιλογές μας κοστίζει λιγότερο ή περισσότερο. Υπάρχουν, όμως, πράγματα που μπορούν να γίνουν έτσι ώστε τα μηνιαία έξοδα που προέρχονται από τη διατροφή να χαμηλώσουν και να διευκολύνουν λίγο την τσέπη μας.

Μειώστε τις εξόδους για φαγητό: Σκεφτείτε ότι ένα απλό γεύμα fast food για 4 κοστίζει πάνω από 20 ευρώ. Πόσα τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ αγοράζετε με 20 ευρώ;

Δώστε έμφαση στη μαγειρική: Είναι δημιουργικό και οικονομικό να μαγειρεύετε και να εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας στη μαγειρική. Σκεφτείτε ότι η ζύμη της πίτσας, για παράδειγμα, κοστίζει ελάχιστα να τη φτιάξετε μόνοι σας από το να την αγοράσετε έτοιμη.

Φυλάξτε το φαγητό που περισσεύει: Αποθηκεύστε το στο ψυγείο και φάτε το άλλη μέρα ή δημιουργήστε κάτι νέο από αυτό, όπως π.χ. μια σούπα από κρέας ή λαχανικά που περισσεύουν.

Αποθηκεύστε σωστά τα τρόφιμα: Όσο πιο προσεκτικοί είστε στην αποθήκευση και τη διατήρησή τους, τόσο περισσότερο θα τα διατηρείτε και θα ελαχιστοποιήσετε τα φρούτα, τα λαχανικά κ.ο.κ. που σάπισαν και αναγκαστήκατε να τα πετάξετε.

Οργανώστε τα γεύματά σας καλύτερα: Το 40% των αγορών στο σούπερ μάρκετ είναι αυθόρμητες αγορές που πολλές φορές μπορεί τελικά να μην καταναλώσουμε. Γι’ αυτό οργανώστε τα γεύματά σας, έτσι ώστε να ξέρετε τι χρειάζεται να ψωνίσετε και μην ξεχνάτε να κοιτάτε τις προσφορές.

Προτιμήστε προϊόντα μάρκας του σούπερ μάρκετ: Είναι πιο φθηνά καθώς γλιτώνουν διάφορα έξοδα, όπως από το μάρκετινγκ, και συνήθως είναι της ίδιας διατροφικής αξίας με τα ακριβότερα.


Ετοιμάστε τα γεύματα του γραφείου: Μειώνοντας τις τυρόπιτες και τα delivery στο γραφείο και παίρνοντας φαγητό και σνακ από το σπίτι, μπορεί να σημαίνει τουλάχιστον 50 ευρώ μείωση του κόστους από τα μηνιαία έξοδα.

(πηγή: clickatlife)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips