Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Πώς να κάνετε αποτοξίνωση στα μαλλιά σας

Το υπερβολικό styling και οι συχνές βαφές των μαλλιών προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην υγεία των τριχών, παρά τα προϊόντα περιποίησης που ενδεχομένως χρησιμοποιείτε.
Σύμφωνα με τον δρ David H. Kingsley, τριχολόγο από τη Νέα Υόρκη, είναι απαραίτητο να κάνετε τα παρακάτω ως μία βοήθεια αποτοξίνωσης στα μαλλιά σας.

Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό:

Καθαρισμός του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής
Το συχνό λούσιμο και το styling στα μαλλιά ταλαιπωρεί, εκτός από τις τρίχες, το δέρμα στο κρανίο σας. Ακριβώς όπως οι πόροι στο πρόσωπό σας, έτσι και οι θύλακες των τριχών στο τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να φράξουν με βρωμιές, έλαια και συσσώρευση πρόσθετων προϊόντων που δεν απορροφώνται ή δεν ξεπλένονται καλά.

Επιλέξτε σαμπουάν που περιέχουν θειούχο σελήνιο, σαλικυλικό οξύ, ή πυριθειόνη ψευδαργύρου, για να απομακρύνετε το νεκρό δέρμα και τα υπολείμματα από προϊόντα styling. Μάλιστα, αντί να βάλετε το σαμπουάν στην κορυφή του κεφαλιού σας, ξεκινήστε το σαπούνισμα από τον αυχένα και ανεβείτε σταδιακά προς τη γραμμή των μαλλιών. Οι τρίχες στο σβέρκο είναι παχύτερες και γι' αυτό έτσι παγιδεύουν τον ιδρώτα, γίνονται πιο λιπαρές και συνήθως χρειάζονται μεγαλύτερη προσπάθεια καθαρισμού.

Λιγότερη υψηλή θερμότητα
Τα εργαλεία που αναπτύσσουν υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να φαίνονται αθώα, αλλά η καθημερινή τους χρήση θα αποδυναμώσει και θα στεγνώσει τα μαλλιά, κάτι που οδηγεί σε θραύση. Η μεγαλύτερη ζημιά συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών του styling, όταν οι γυναίκες τελειοποιούν το χτένισμά τους με ένα σίδερο για τα μαλλιά.

Πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ένα θερμικό προστατευτικό στα μαλλιά σας, προτού περάσετε το καυτό σίδερο ή τον καυτό αέρα από το πιστολάκι σε αυτά. Επίσης, πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτά τα εργαλεία στην μεσαία ρύθμιση θερμότητας. Η υψηλή σκάλα μπορεί να κάψει την τρίχα, ενώ η χαμηλή απαιτεί πολλά περάσματα πάνω στα μαλλιά για να πετύχει το χτένισμα και αυτό μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά.

Κάντε "βαθιά" περιποίηση μία φορά την εβδομάδα
Οι θύλακες των τριχών αποτελούνται από κύτταρα μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται κερατίνη. Αυτή η ουσία δημιουργεί ένα αδιάβροχο και αεροστεγές φράγμα γύρω από το φλοιό (ή ρίζα) της τρίχας. Όταν αυτά τα "κομμάτια" κερατίνης βλάπτονται από τη θερμότητα, τις βαφές, ή την υπεριώδη ακτινοβολία, το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής γίνεται ευάλωτο. Κάθε εβδομάδα, χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό προϊόν για βαθιά θεραπεία. Απλώστε το σε φρεσκολουσμένα μαλλιά, από το τριχωτό της κεφαλής προς τα άκρα, και αφήστε το να δράσει για 10 έως 30 λεπτά. Τα πιο μακριά μαλλιά συνήθως χρειάζονται περισσότερο χρόνο, επειδή είναι πιο παλιές τρίχες και πιο πιθανό να έχουν καταστραφεί. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Το καυτό νερό μπορεί να αφαιρέσει τα προστατευτικά έλαια που δρουν ως φυσικό προστατευτικό.

Μαγειρική σόδα
Το όξινο ανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα) είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό και λειτουργεί και ως απολεπιστικό που απομακρύνει απαλά τη συσσώρευση προϊόντος στο δέρμα. Απλά προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε μια κουταλιά του σαμπουάν και "δουλέψτε" το μείγμα στα μαλλιά, με έμφαση στις ρίζες, προτού ξεπλύνετε καλά.

Ελαιόλαδο
Περιέχει λιπαρά οξέα που προστατεύουν τα μαλλιά, ενυδατώνει και μειώνει τη φθορά. Απλώστε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε στεγνά μαλλιά και καλύψτε τα με ένα σκουφάκι. Αφήστε το για 20 λεπτά, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και λουστείτε ως συνήθως.

Αυγά
Είναι γεμάτα με πρωτεΐνες και αμινοξέα που βοηθούν στην αποκατάσταση της δύναμης, της λάμψης και του όγκου των μαλλιών, ενώ μειώνει και την ψαλίδα. Συνδυάστε ένα αυγό με λίγο σαμπουάν, "δουλέψτε" το στα μαλλιά σας και αφήστε το για πέντε λεπτά, προτού ξεπλύνετε πολύ καλά.

Μηλόξυδο
Το οξικό οξύ βοηθά να απομακρύνετε όλα τα κατάλοιπα από τα προϊόντα styling και από τα έλαια, ενώ προσθέτει και λάμψη. Αναμίξτε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο με ένα φλιτζάνι νερό και ρίξτε το ομοιόμορφα πάνω από τα μαλλιά στο ντους αφού έχετε λουστεί. Αφήστε τα μαλλιά να απορροφήσουν το διάλυμα για ένα λεπτό πριν τα ξεπλύνετε και βάλετε το conditioner.

(πηγή: onmed)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips