Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Πώς θα είναι τα ξενοδοχεία το… 2025;

Ο υπεύθυνος των ξενοδοχείων Nik Gupta του ταξιδιωτικού site skyscanner.com περιγράφει το μέλλον των ξενοδοχείων δίνοντας μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Καταρχάς, με την πρόοδο της τεχνολογίας, το πιθανότερο είναι οι ταξιδιώτες να μην χρειάζεται να συναντούν ούτε έναν άνθρωπο από τη στιγμή που θα μπαίνουν στο ξενοδοχείο τους, μέχρι να κάνουν check out, αφού τα πάντα θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Τα ξενοδοχεία, θα δίνουν τη δυνατότητα στον πελάτη να ζει τη δική του μοναδική εμπειρία, διαμορφώνοντας το δωμάτιό του, ως ένα βαθμό, όπως το θέλει εκ των προτέρων, μέσω διαδικτύου, ενώ σε κάθε έναν θα παρέχεται, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, λίστα με εστιατόρια, θέατρα, παραστάσεις κ.λπ., προσαρμοσμένα στις ανάγκες του.

Τα πρώτα σημάδια της τάσης έχουν αρχίσει ήδη να διαφαίνονται, με το The Peninsula Hong Kong να χρησιμοποιεί την τεχνολογία παρέχοντας στους επισκέπτες του tablet με το οποίο ελέγχουν τα φώτα, τις κουρτίνες, τη θερμοκρασία, την τηλεόραση, την παραγγελία του φαγητού, τις κρατήσεις spa, τις εκδρομές τους κ.ά.

Ο ειδικός Ian Pearson προβλέπει ότι τα δωμάτια των ξενοδοχείων στο κοντινό μέλλον θα πάνε την τεχνολογία σε άλλο επίπεδο, ενσωματώνοντας ηλεκτρονικό μασάζ σε μαξιλάρια που θα χαλαρώνουν τους πελάτες πριν τον ύπνο και αφύπνιση, ενώ αναφέρει ότι θα υπάρξουν ειδικές στολές ύπνου με αισθητήρες που θα παρακολουθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και θα προσφέρουν σχετικές διαιτητικές συμβουλές.

Οι καινοτομίες συνεχίζονται και στο… μπάνιο, όπου θα υπάρχουν πίνακες που θα ελέγχουν τη θερμοκρασία του νερού, θα μειώνουν τη ροή του ανάλογα με την κίνηση, ενώ θα υπάρχει φωτισμός που θα αξιοποιεί τη θεραπευτική δύναμη των χρωμάτων, με βιολετί αποχρώσεις για τη χαλάρωση των μυών, κίτρινο για βοήθεια στην πέψη ή απαλό μπλε για να διεγείρει και να χαρίζει ενέργεια.

(πηγή: clickatlife)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips