Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

5 διαιτητικές συνταγές για βραδινό

Εάν προσπαθείτε να χάσετε κιλά ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή, τότε γνωρίζετε καλά ότι προκειμένου να πετύχετε τον στόχο σας δεν είναι ανάγκη να στερηθείτε τροφές που σας αρέσουν ή να παραλείψετε σημαντικά γεύματα, όπως είναι το βραδινό. Μικρές αλλαγές στον τρόπο που μαγειρεύετε και συνδυάζετε τις τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά καταναλώνοντας νόστιμα και χορταστικά γεύματα.

1. Ψητός σολομός με αμύγδαλα
Μαρινάρετε τον σολομό σε σιρόπι από σφεντάμι και το ψήνετε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Ένα πολύ γευστικό γεύμα που περιέχει μόλις 260 θερμίδες και μπορείτε να το συνοδεύσετε με ψητά λαχανικά ή κινόα.

2. Χοιρινό στο γκριλ
Ετοιμάστε ένα ταψί με χοιρινό κρέας με ελάχιστο λάδι, πιπεριές, κολοκυθάκια και μάνγκο και ψήστε το στο γκριλ. Θα χορτάσετε με μόλις 275 θερμίδες.

3. Κριθαράκι με μοσχαράκι στο πήλινο: Ένα γεύμα που μπορείτε να ετοιμάσετε για μεσημεριανό και να απολαύσετε και το βράδυ σε μικρότερη ποσότητα. Ένα γευστικό πιάτο που περιέχει 367 θερμίδες ανά μερίδα και μπορείτε να συνοδεύσετε με σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό.

4. Σκουμπρί στο φούρνο με ντομάτα.
Το σκουμπρί είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά και συνδυάζεται τέλεια με ντομάτα αλλά και φρέσκα λαχανικά. Ψήστε το μαζί με ντομάτα σε ροδέλες ή με λίγο ντοματοχυμό και συνοδεύστε με γλυκοπατάτες.

5. Ελληνική πίτσα: Επιλέξτε μια σπιτική πίτσα με ελαφριά υλικά για τις μέρες που θέλετε κάτι ιδιαίτερο. Προσθέστε λίγη σάλτσα πέστο, ελιές, ντομάτες, φέτα και επιλέξτε ζύμη ολικής άλεσης για τη βάση της πίτσας.

(πηγή: kathimerini)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips