Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Aποκτήστε συνήθειες που θα βοηθήσουν τον μεταβολισμό σας

Με τον όρο μεταβολισμό αναφερόμαστε στο τρόπο που το σώμα μας ρυθμίζει την αποθήκευση αλλά και τη κατανάλωση ενέργειας. Κάποιος ο οποίος έχει πιο υψηλό μεταβολισμό τείνει να καίει περισσότερες θερμίδες ακόμα και σε αδράνεια σε σχέση με κάποιον με χαμηλότερο μεταβολισμό.

Μπορεί επίσης να φαίνεται ότι τρώει περισσότερο ή καταναλώνει junk food αλλά αυτό να μην επηρεάζει το βάρος του. Μην αυταπατάστε όμως, ο υψηλός μεταβολισμός δεν είναι μοναδικό προνόμιο για όσους γεννιούνται έτσι, μπορείτε και εσείς να αυξήσετε το μεταβολισμό σας με απλές συνήθειες και ασκήσεις.

1) Ασκήσεις με βάρη
Η προπόνηση με βάρη ''κοστίζει'' σε ενέργεια τόσο κατά την διάρκειά της όσο και ώρες μετά και αυτό γιατί το σώμα για να αναδομήσει τους μυς δαπανά ενέργεια.Ακόμα καλύτερα προσθέστε ένταση στις ασκήσεις και αυτό γιατί το σώμα απελευθερώνει αναβολικές ορμόνες οι οποίες βοηθούν τόσο στην αποκατάσταση των μυών όσο και στην ενδυνάμωση τους.

2) Περπατήστε περισσότερο
Όσο καλό και αν κάνουν στην αύξηση του μεταβολισμού οι ασκήσεις με βάρη, δεν κάνει να ξεχνάμε ότι οι ώρες στο γυμναστήριο εβδομαδιαία είναι περιορισμένες, και οι δραστηριότητα εκτός των γυμναστηρίων παίζει τεράστιο ρόλο. Αν έχετε δουλειά γραφείου χρησιμοποιείτε τις σκάλες ή παρκάρετε στο τέλος του parking.Προσπαθήστε στα διαλείμματα να κινήστε και όχι να πηγαίνετε στη καφετέρια.

3)Προσθέστε ποικιλία τροφών στη διατροφή σας
Οι φυσικές τροφές περιέχουν βιταμίνες ιχνοστοιχεία και θρεπτικά συστατικά που κατά την απορρόφησή τους αυξάνουν το μεταβολισμό. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι για παράδειγμα όσοι καταναλώνουν μεγαλύτερη ποικιλία φυσικών τροφών τείνουν να ζουν περισσότερα χρόνια και να είναι πιο κινητικοί. Προσθέστε χρώμα στο πιάτο σας και μάθετε νέες συνταγές.

4) Μην μειώσετε υπερβολικά τη λήψη υδατάνθρακα
Η διατροφή με χαμηλή ποσότητα υδατανθράκων μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για την απώλεια σωματικού βάρους όμως έχει και αυτή τις ιδιαιτερότητές της.

Με τον καιρό το σώμα μας μπορεί να συνηθίσει στη χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων με αποτέλεσμα να απελευθερώνει ορμόνες από το θυρεοειδή που έχουν σαν αποτέλεσμα να καίτε λιγότερες θερμίδες. Όλο αυτό προέρχεται από το ένστικτο του σώματός μας για να επιβιώνει. Το πρόβλημα γίνεται διπλό στη συνέχεια όταν ξεκινήσετε να καταναλώνετε κανονικές ποσότητες υδατανθράκων, τότε το σώμα θα τείνει να εφαρμόζει ότι και πριν με αποτέλεσμα να προσθέτει βάρος στο σώμα.

Η συμβουλή είναι χαμηλώστε τη πρόσληψη υδατάνθρακα σταδιακά και εφαρμόστε cheat day μία φορά τη βδομάδα, αυτό δε θα αφήνει το σώμα να αλλάζει τις λειτουργίες του μεταβολισμού.

5)Κάντε διάλειμμα από τη δίαιτα
Αν τα cheat days δεν έχουν αποτέλεσμα και δεν επιταχύνουν το μεταβολισμό τότε είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα από τη δίαιτα.
1-2 εβδομάδες διάλειμμα όπου θα τρώτε ότι και πριν τη δίαιτα με σύνεση πάντα, υπολογίστε συν 500 θερμίδες από τη δίαιτα είναι αρκετό για να επαναφέρει το μεταβολισμό σας.

6)Μην κάνετε υπερβολές στην αεροβική άσκηση
Υπερβολικά πολλές ώρες κάνοντας jogging ή ποδήλατο μπορεί να οδηγήσει σε καταπίεση του μεταβολισμού ειδικά αν συνοδεύετε από δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες. Συνδυάστε ασκήσεις με βάρη και αεροβική άσκηση, οι εναλλαγές μπορούν να δώσουν ένα extra boost στο μεταβολισμό σας.

7) Νερό
Η αφυδάτωση ειδικά αν γίνεται συστηματικά μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του μεταβολισμού.Υπολογίστε τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό την ημέρα ο καφές και το τσάι υπολογίζονται και αυτά.Το αποτέλεσμα θα είναι να έχετε περισσότερη ενέργεια και καθαρότερο δέρμα.

(πηγή: zougla)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips