Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Πώς να… ξεφύγετε από τις θερμίδες

Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις, στις οποίες όταν βρισκόμαστε, καταναλώνουμε περισσότερο φαγητό από το συνηθισμένο, με αποτέλεσμα οι θερμίδες μας –και το βάρος μας- να αυξάνεται. Μπορούμε, όμως, σε κάθε μια να αντιδράσουμε διαφορετικά.

Όταν σας καταβάλλει το άγχος και η μόνη σας διέξοδος είναι το ψυγείο, θυμηθείτε ότι ακόμη κι αν φάτε, το στρες δεν σας φεύγει, οπότε αντί να τσιμπολογήσετε, προτιμήστε να δώσετε λύση στο πρόβλημα που σας αγχώνει. Κι αν αυτό δεν είναι εφικτό άμεσα, βγείτε μια βόλτα, μιλήστε στο τηλέφωνο, κάνετε οτιδήποτε θα σας κρατήσει μακριά από το να φάτε κάτι που στην ουσία μόνο κακό θα σας κάνει. Το ίδιο ισχύει και σε περιπτώσεις στεναχώριας και μελαγχολίας, κατά την οποία κάποιοι δεν μπορούν να φάνε καθόλου κι άλλοι «ξεφεύγουν» με το φαγητό.

Όταν το γραφείο σας… παχαίνει, με συναδέλφους που γιορτάζουν και φέρνουν γλυκά συνεχώς ή σας παρασέρνουν να παραγγείλετε απ’ έξω καθημερινά, θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τον πειρασμό, φέρνοντας τα δικά σας λαχταριστά σνακ από το σπίτι. Καλό θα σας κάνει επίσης να προγραμματίζετε τις ώρες που θα τρώτε και να τις τηρείτε, έτσι ώστε να έχετε π.χ. φάει όταν κάποιοι θέλουν να παραγγείλουν.

Όταν θέλετε να παραγγείλετε απ’ έξω: Επιτρέψτε στον εαυτό σας να… εξοκείλει, αλλά όχι περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα. Κι όταν τελικά παραγγείλετε απ’ έξω, φροντίστε να μην πάρετε τις πατάτες με το λιωμένο τυρί και το μπέικον μαζί με το kingsize burger, αλλά μια σαλάτα, ένα μικρότερο burger ή ένα παιδικό γεύμα που είναι σε μικρότερη ποσότητα.

(πηγή: clickatlife)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips