Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Νερό με λεμόνι: Πόσο βοηθάει στην απώλεια κιλών;

Μπορεί ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και φρεσκοστυμμένο λεμόνι να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά; Η Gwyneth Paltrow και πολλές άλλες celebrities το θεωρούν ‘ελιξήριο νεότητας’ και δηλώνουν ότι της έχει βοηθήσει να χάσουν βάρος, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σύμφωνα με την Alissa Rumsey της αμερικάνικης Ακαδημίας Διατροφής, ο χυμός λεμόνι με χλιαρό νερό δεν μπορεί από μόνος του να προκαλέσει απώλεια κιλών. Παρ’ όλα αυτά αν αντικαταστήσει τα παχυντικά ροφήματα που συνηθίζουμε να πίνουμε και περιέχουν ζάχαρη, τότε θα δούμε αποτέλεσμα εφόσον θα έχουμε μειώσει τις θερμίδες που καταναλώνουμε καθημερινά.

Το νερό είτε με λεμόνι είτε σκέτο βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού αλλά και κρατάει δραστήριο τον μεταβολισμό μας. Όσοι, λοιπόν, δεν θέλουν να πίνουν σκέτο νερό αλλά θέλουν κάτι που να θυμίζει περισσότερο ένα ρόφημα μπορούν να προσθέσουν λίγες σταγόνες χυμού λεμονιού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το συγκεκριμένο ρόφημα βοηθά στην αποφυγή φουσκώματος αφού είναι διουρητικό ενώ πρέπει να αποφεύγεται σε περίπτωση καούρας αφού το λεμόνι θα επιβαρύνει την κατάσταση.

(πηγή: kathimerini)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips