Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Οι έξι τρόποι που βοηθούν να κάψεις λίπος

Εάν το διαβάζεις αυτό πολύ πιθανόν να κάνεις ήδη τα βασικά που απαιτούνται έτσι ώστε να κάψεις το λίπος του σώματός σου. Μέσα στα βασικά περιλαμβάνονται τα βάρη, η αερόβια άσκηση και η διατροφή, ακόμη και να κρατάς σημειώσεις με τις θερμίδες που καταναλώνεις.
Υπάρχουν όμως μερικά ακόμα πράγματα τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να επιταχύνεις την καύση του λίπους χωρίς να ασχοληθείς περαιτέρω με τα βάρη .
1 Κατανάλωσε περισσότερη πρωτεΐνη
Γνωρίζατε ότι το σώμα σας καταναλώνει θερμίδες ακόμα και με το να μην κινήστε καθόλου; απλά και μόνο διατηρώντας τις απαραίτητες για τον οργανισμό λειτουργίες για να ζούμε, αυτό ονομάζεται βασικός μεταβολικός ρυθμός (BMR) που στη πραγματικότητα καταναλώνει το μεγαλύτερο μέρος των θερμίδων που προσλαμβάνουμε καθημερινά. Ο κανόνας απλός εάν διαφοροποιήσετε το τι τρώτε μπορείτε και να αλλάξετε το βασικό μεταβολικό σας ρυθμό και να καταναλώνει περισσότερες θερμίδες. Για παράδειγμα αν αυξήσετε τη κατανάλωση πρωτεΐνης θα αυξήσετε και τη κατανάλωση θερμίδων και αυτό διότι είναι πιο ενεργοβόρο για τον οργανισμό να διασπάσει και να απορροφήσει τη πρωτεΐνη από ότι τα λίπη και τους υδατάνθρακες.Επίσης θα σας κάνει να νοιώθετε πιο χορτάτοι.Έχετε σαν στόχο τη κατανάλωση 2 gr πρωτεΐνης ανά 1 κιλό σωματικού βάρους.
2 Πράσινο τσάι
Μελετητές από την Αμερική έχουν τονίσει την ιδιαίτερη αντιοξειδωτική δράση του πράσινου τσαγιού καθώς και τη μεταβολίκη βοήθεια που προσφέρει στο κάψιμο των θερμίδων. Επίσης βοηθάει στη ρύθμιση των επιπέδων ινσουλίνης και γλυκόζης.Μπορείτε να το απολαμβάνετε σε ρόφημα είτε σε δισκία.
3.Iχθέλαιο
Το ιχθυέλαιο έχει τόσα πλεονεκτήματα για την διατήρηση της υγείας που πλέον είναι σχεδόν απαραίτητη η κατανάλωσή. Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, περιορίζει την αρθρίτιδα ακόμα και την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, έχει διαπιστωθεί οτι συμβάλει και στο κάψιμο του λίπους.Το 2007 Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο συνδυασμός αερόβιας άσκησης και καθημερινή κατανάλωση ιχθυελαίου (6 gr) οδήγησε όχι μόνο σε μεγαλύτερη απώλεια λίπους από ότι η σκέτη αερόβια άσκηση άλλα ρύθμισε σημαντικά και τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.
4 Γεύματα
Μετά απο μια έντονη προπόνηση με βάρη το σώμα έχει ανάγκη να αναπληρώσει υδατάνθρακες και άμυλο για να επαναφέρει τα επίπεδα της γλυκόζης, είναι η στιγμή που ο μεταβολισμός χτυπάει κόκκινο.Επιλέξτε το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας σας να το έχετε μετά την προπόνησή σας, έτσι μειώνετε δραστικά τις πιθανότητες να μετατρέψει σε λίπος ο οργανισμός τη τροφή.ινό ξύπνημα

Το πρωινό ξύπνημα μας βρίσκει αφυδατωμένους και αυτό γιατί έχουμε περάσει το χρονικό διάστημα του ύπνου. Η αφυδάτωση μειώνει το ρυθμό του μεταβολισμού διότι το σώμα περιορίζει τη χρήση υγρών τα οποία διατηρεί ώς απόθεμα. Σύμφωνα με Αμερικανούς μελετητές η μείωση λόγω έλλειψης υγρών έστω και 1 % εκ του συνολικού βάρους του σώματος επηρεάζει αρνητικά την απόδοση στην άσκηση. Πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό κάθε πρωί και στοχεύστε τα 3.5L ημερησίως, έχετε επίσης υπόψιν ότι με 2 ποτήρια νερό, 30 με 40 λεπτά μετά ο μεταβολισμός επιταχύνεται κατά 30%.

(πηγή: zougla)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips