Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί χάνουμε ευκολότερα βάρος τις καθημερινές;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Cornell της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Tampere στη Φινλανδία και δεδομένου ότι τα Σαββατοκύριακα οι άνθρωποι έχουν περισσότερο χρόνο να φάνε και να καταναλώσουν περισσότερες λιχουδιές, στα πλαίσια του ελεύθερου χρόνου και της διασκέδασης παρατηρώνται οι παρακάτω συμπεριφορές.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα μελέτησε τις αντιδράσεις 80 ενηλίκων, ηλικίας 25-62 ετών, ζητώντας τους να ζυγίζονται καθημερινά, πριν φάνε το πρωινό τους. Στη συνέχεια το δείγμα χωρίστηκε σε τρεις κατηγορίες, βάσει των οποίων έγινε και η ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Οι κατηγορίες αφορούσαν εκείνους που χάνουν εύκολα βάρος, εκείνους που πιο εύκολα κερδίζουν και εκείνους που καταφέρνουν και διατηρούν το βάρος τους σε ισορροπημένα επίπεδα, ενώ ο στόχος της έρευνας ήταν να εντοπίσει σύνδεση μεταξύ της αυξομείωσης του βάρους και των ημέρων της εβδομάδας, που αυτή συμβαίνει πιο έντονα.
Η έρευνα αποκάλυψε ένα ξεκάθαρο μοτίβο αναφορικά με την απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μέχρι την Παρασκευή, με αύξηση μέσα στο Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να ξεκινάμε την εβδομάδα, κατά μέσο όρο, με περισσότερα κιλά, από όσα τη λήξαμε (την Παρασκευή).

Για την ακρίβεια και όσον αφορά στις τρεις κατηγορίες του δείγματος, εκείνοι που έχουν την τάση να χάνουν ευκολότερα κιλά, παρουσιάζουν άμεση απώλεια κιλών, αμέσως μετά το Σαββατοκύριακο και συνεχίζουν την καθοδική πορεία τους μέχρι και την Παρασκευή. Αντίθετα, εκείνοι που έχουν την τάση να παίρνουν ευκολότερα κιλά, παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ποικιλία στις μετρήσεις μέσα στην εβδομάδα, χωρίς τελικά ιδιαίτερη μείωση του βάρους τους το Σάββατο και την Κυριακή.

Είναι ομολογουμένως προφανές, γιατί παίρνουμε περισσότερο βάρος τα Σαββατοκύριακα, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι όλα πιο εύκολα και πιο ξεκάθαρα, όσον αφορά τουλάχιστον τα νούμερα, για τα άτομα, που έχουν ούτως ή αλλιώς την τάση να χάνουν εύκολα βάρος.

(πηγή: clickatlife)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips