Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Πώς να παρατείνεις τη ζωή των αθλητικών σου παπουτσιών

Η αλήθεια είναι ότι ένα ζευγάρι καλών αθλητικών παπουτσιών κοστίζει αρκετά και αναλόγως τη χρήση που κάνεις μπορεί να πρέπει να τα αλλάζεις 2 φορές τον χρόνο. Επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι, δες πως μπορείς να προστατέψεις τα αθλητικά σου παπούτσια και να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους για μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

1. Κάθε παπούτσι θέλει και το… τερέν του. Άλλα είναι τα παπούτσια για τρέξιμο, άλλα για προπόνηση, άλλα για το γυμναστήριο. Προσπάθησε να μην φοράς τα παπούτσια του γυμναστηρίου στο γήπεδο ή στο δρόμο γιατί έτσι τα καταστρέφεις. Αποφάσισε λοιπόν ποιο είδος προπόνησης σου ταιριάζει καλύτερα και βρες το καταλληλότερο υπόδημα για το συγκεκριμένο άθλημα.

2. Μην τα φοράς συνέχεια γιατί απλά ταιριάζουν στο style σου. Οι ειδικοί προτείνουν ότι κάθε παπούτσι πρέπει να αντικαθιστάται στα 300 με 500 μίλια. Μπορεί να ταιριάζουν με το αγαπημένο σου jean, αλλά όταν τα φοράς συνέχεια φθείρεις τη σόλα με αποτέλεσμα να τα καταστρέφεις πιο γρήγορα.

3. Μην τα φοράς χωρίς να λύνεις και να δένεις τα κορδόνια. Το λύσιμο και το δέσιμο των κορδονιών χρειάζεται μόλις 1 λεπτό από το χρόνο σου και θα διατηρήσει για περισσότερο καιρό τη φόρμα τους.

4. Φρόντιζε να τα αερίζεις στον ήλιο μετά από κάθε προπόνηση και να τους δίνεις χρόνο να στεγνώσουν από τη βροχή ή τον ιδρώτα. Μην ξεχνάς ότι τα βρεγμένα, με υγρασία παπούτσια δημιουργούν μύκητες στα πόδια και χρειάζονται πιο συχνή αντικατάσταση.

(πηγή: faysbook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips