Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Τα μυστικά του σωστού ντεμακιγιάζ

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι το Α και το Ω στη σωστή περιποίηση του δέρματος σας. Τα καθημερινό make up, οι ρύποι της ατμόσφαιρας, η λιπαρότητα που παράγει το δέρμα σας είναι μερικοί από τους λόγους που επιβάλλουν τον καθαρισμό του προσώπου σας.

-Εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο και νιώθετε ότι δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένο, τότε κάνετε ντεμακιγιάζ μόνο με γαλάκτωμα και μετά βάλετε μια ειδική λοσιόν για ευαίσθητα δέρματα. Εάν έχετε μικτό δέρμα και δεν έχετε συμπτώματα αφυδάτωσης, τότε καθαρίστε το πρόσωπό σας με ένα απαλό αφρώδες ή σε μορφή gel καθαριστικό προσώπου.

-Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό και ταλαιπωρημένο, εφαρμόστε απευθείας το γαλάκτωμα καθαρισμού χωρίς βαμβάκι και αφαιρέστε το με νερό. Μη χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε καθαριστικό σαπούνι, γιατί η ξηρότητα του δέρματος σας μπορεί να επιδεινωθεί. Ακόμη κι αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, αποφύγετε τα σκληρά σαπούνια που αφυδατώνουν το δέρμα σας και κάνουν την επιδερμίδα σας να γίνεται ακόμη πιο λιπαρή!

-Περιορίστε τη συχνότητα με την οποία χρησιμοποιείτε τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Είναι κατάλληλα μόνο σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το ντεμακιγιάζ του προσώπου σας.

-Ο καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ! Ακόμη κι αν έχετε γυρίσει αργά, ακόμη κι αν δεν έχετε κάνει μακιγιάζ. Τίποτα δεν καθαρίζει καλύτερα το δέρμα σας από το γαλάκτωμα και τη λοσιόν! Το σαπούνι προσώπου πρέπει να είναι με ουδέτερο ph.

(πηγή: govastileto)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips