Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Πόσο ζουν τα καλλυντικά που αγοράζετε;

Αν συνηθίζετε να αγοράζετε καλλυντικά και να μην τα χρησιμοποιείτε για καιρό με αποτέλεσμα να μαζεύουν απλά σκόνη πάνω τους, μέχρι να θυμηθείτε ότι τα έχετε, τότε μην είστε σίγουρες ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά! Δεν κρατάνε για πάντα.
Σε γενικές γραμμές, τα περισσότερα προϊόντα φροντίδας του δέρματος εγγυώνται την ασφάλεια και τη φρεσκάδα τους για ένα χρόνο. Κάποια διαρκούν έως και δύο χρόνια και μερικά έχουν μικρότερο χρόνο ζωής.
Eάν όμως το προϊόν παρουσιάζει αλλαγές στο χρώμα ή το άρωμα, είναι ώρα να το πετάξετε. Αν τα συστατικά του έχουν διαχωριστεί, αν μυρίζει διαφορετικά από όταν το αγοράσατε,αν έχει αλλάξει το χρώμα από λευκό σε κίτρινο ή ανοικτό καφέ,τότε αυτά είναι σημάδια ότι το προϊόν σας είναι ακατάλληλο για χρήση!Γράψτε την ημερομηνία αγοράς με μαρκαδόρο στο κάτω μέρος του βάζου ή τη φιάλη του καλλυντικού που έχετε χρησιμοποιήσει. Έτσι θα ξέρετε, αν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη.

Διαβάστε παρακάτω και μάθετε ποια είναι η συνήθης διάρκεια ζωής των καλλυντικών, έτσι ώστε να τα ανανεώνετε, όποτε χρειάζεται.
 
Μάσκαρα: 3-4 µήνες. Η μάσκαρα ματιών κρατάει έως 4 μήνες αφού την ανοίξετε. Εάν είστε ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα που δίνει στις βλεφαρίδες σας η συγκεκριμένη μάσκαρα μπορείτε να κρατήσετε το βουρτσάκι αφού το πλύνετε και το στεγνώσετε καλά.

Υγρό eye-liner: 4 µήνες.Το υγρό περιβάλλον είναι εστία μικροβίων. Για τον λόγο αυτό το υγρό eye-liner είναι από τα προϊόντα τα οποία ζουν λιγότερο και ενδείκνυται να τα ανανεώνετε κάθε 4 μήνες.

Κρεµώδης σκιά, κρεμώδες ρούζ:  6 µήνες. Μετά από κάποιο διάστημα χάνεται η υγρασία που υπάρχει στο προϊόν και δεν μπορεί να απλωθεί με μεγάλη ευκολία.

Κραγιόν και lip-gloss: 24 µήνες. Τα καλλυντικά αυτά συγκαταλέγονται στη λίστα με τα μακροβιότερα προϊόντα ομορφιάς αφού μπορούν να διατηρηθούν από 18 μήνες έως και 2 χρόνια. Ωστόσο εάν παρατηρήσετε διαφορά στην οσμή ή τη γεύση τους ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσετε. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να πλένετε  καλά τα χέρια σας προτού βάλετε lip gloss στα χείλη σας.

Foundation powder: 24 µήνες. Για να έχετε καλό καλυπτικό αποτέλεσμα φροντίστε να ανανεώνετε το σφουγγαράκι εφαρμογής του  μέικ-απ σας σε μορφή πούδρας. Πολλά δερματικά προβλήματα στο πρόσωπο προέρχονται από μολυσμένα σφουγγαράκια ή πινέλα που χρησιμοποιείτε για την  εφαρμογή τους.

Κονσίλερ, υγρό foundation: 24 µήνες. Για να διατηρήσετε το κονσίλερ και το μέικ απ σας φροντίστε  μετά το άνοιγμά τους να τα διατηρείτε σε δροσερό μέρος αλλά και να τα κλείνετε σωστά μετά την εφαρμογή τους. Κρατήστε αυτά τα δυο προϊόντα σας μακριά από το φως και τη θερμότητα. Αυτό βοηθάει σίγουρα τη συντήρησή τους, γιατί η θερμότητα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο κάποια ενεργά συστατικά τους.

Πούδρα, Ρουζ: 24 µήνες. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξετε για καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και για την αποφυγή δερματικών παθήσεων να ανανεώνεται το πινέλο εφαρμογής τους.

Ενυδατική κρέμα. Ο  μέσος όρος ζωής εξαρτάται άμεσα από τη συσκευασία. Αν η ενυδατική σας είναι κλεισμένη σε βαζάκι μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια έως και 6 μήνες από την στιγμή που την ανοίξατε. Αν όμως, πρόκειται για σωληνάρια ο μέσος όρος αυξάνεται κατά 6 μήνες. Αν η κρέμα σας είναι σε βαζάκι,πάρτε την ποσότητα της ενυδατικής που θέλετε με μια μπατονέτα μιας χρήσης. Έτσι, θα την διατηρήσετε καθαρή για περισσότερο διάστημα.

(πηγή: govastileto)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips