Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η φροντίδα των βαμμένων μαλλιών

Τα βαμμένα μαλλιά απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα προκειμένου να διατηρήσουν το χρώμα τους και να είναι λαμπερά και μαλακά όπως είναι την πρώτη ημέρα μετά το κομμωτήριο. Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να τα φροντίσετε.

Χρησιμοποιείστε το κατάλληλο σαμπουάν. Επιλέξτε σαμπουάν που προορίζεται για την περιποίηση των βαμμένων μαλλιών σας με ένδειξη «για βαμμένα μαλλιά ή με ανταύγειες» καθώς επίσης και κρέμα μαλλιών που να μην περιέχει χημικές ουσίες που μπορεί να θαμπώσουν ή ξεθωριάσουν το χρώμα σας.

Προτιμήστε το χλιαρό νερό για λούσιμο. Το ζεστό νερό μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα των μαλλιών σας γρηγορότερα και να καταστρέψει την εξωτερική στοιβάδα της τρίχας, η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη με τις τεχνικές εργασίες που έχει δεχτεί.

Τα βαμμένα μαλλιά έχουν ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση. Χρησιμοποιήστε μία μάσκα ενυδάτωσης και θρέψης της τις τρίχας. Μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας μία μάσκα με φυσικά υλικά ή να αγοράστε κάποια από το εμπόριο. Σημασία έχει η συχνή εφαρμογή της: μία φορά στις 10 ημέρες.

Για εσάς που έχετε βαμμένα τα μαλλιά σας σε σκούρους τόνους, μελαχρινούς ψεκάστε τα μαλλιά σας με δαφνόνερο μετά το λούσιμο, ή προσθέστε το στο τελευταίο ξέβγαλμα! Τα μαλλιά σας θα έχουν απίστευτη λάμψη! Αν βάφετε τα μαλλιά σας κόκκινα, τότε σίγουρα θέλετε να επαναφέρετε την ένταση του χρώματος σας. Αυτό θα το πετύχετε με μάσκα από χυμό κόκκινων μούρων ή cranberries. Εάν τα μαλλιά σας τα βάφετε ξανθά τότε το λεμόνι θα δώσει extra λάμψη στις ανταύγειες σας.

(πηγή: govastileto)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips