Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Οι τροφές που σας υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Η ποιότητα του βραδινού ύπνου εξασφαλίζει υψηλότερα επίπεδα ενεργητικότητας. Αντιθέτως η κακή ποιότητα ύπνου πέρα από την εξάντληση και τον εκνευρισμό που προκαλεί μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Ωστόσο σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει οι μικρές αλλαγές στην διατροφή σας μπορούν να φέρουν σημαντικά οφέλη στην ποιότητα του ύπνου σας.
Εμείς συγκεντρώσαμε, τις τροφές που, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, βοηθούν τον οργανισμό να χαλαρώσει και να αποκοιμηθεί πιο εύκολα.
να με αμύγδαλα
Κόψτε μισή μπανάνα και ρίξτε λίγα  αμύγδαλα  και απολαύστε το βραδινό σας σνακ περίπου 90 λεπτά πριν ξαπλώσετε.  Τόσο η μπανάνα όσο και τα αμύγδαλα αποτελούν μία πλούσια πηγή καλίου, το οποίο ενισχύει τον βαθύ ύπνο.
μη με γάλα και μέλι
Ίσως να έχετε συνηθίσει να τρώτε τη βρώμη στο πρωινό σας γεύμα αλλά Μισή κούπα βρασμένη βρώμη σε 1 κούπα γάλα και μία κουταλιά του γλυκού μέλι, μερικά λεπτά πριν κοιμηθείτε είναι ό,τι πρέπει για να αυξήσετε τη μελατονίν στον οργανισμό, δηλαδή τις ορμόνες που βοηθούν τον οργανισμό να χαλαρώνει και να κοιμάται όταν πέφτει ο ήλιος.
ι και φασόλια
Είναι αλήθεια πως πρέπει να προτιμάτε κάτι ελαφρύ για το βραδινό σας  και σίγουρα δεν  το έχετε σκεφτεί μέχρι τώρα πως τα φασόλια με το ρύζι  θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε. Μισή κούπα ρύζι και μισή κούπα φασόλια (ή και άλλα όσπρια, π.χ. φακές) είναι γεύμα πλούσιο σε μαγνήσιο, φολικό οξύ, κάλιο και βιταμίνες Β, ουσίες δηλαδή που ρυθμίζουν τον βιολογικό ρυθμό σας. Με τη βοήθεια των γλυκαιμικών υδατανθράκων που έχει το ρύζι θα πάτε πιο εύκολα για ύπνο.
υρί και κράκερς
Δεν είναι τυχαίο πως οι διατροφολόγοι βάζουν για βραδινή επιλογή  μερικά κράκερς με τυρί. Ένα μικρό κομμάτι τυριού και 2-3 μικρά κράκερς (ιδανικά ολικής άλεσης) είναι ό,τι πρέπει για τη ρύθμιση των επιπέδων σεροτονίνης και μελατονίνης, των ορμονών της χαλάρωσης. Απολαύστε τα τουλάχιστον μισή ώρα πριν κοιμηθείτε

Κόψτε σε ένα μικρό μπολ λαχανικά που είναι πλούσια σε κάλιο και προσθέστε μια μέτρια γλυκοπατάτα. Θα νυστάξετε  πολύ εύκολα και την επόμενη ημέρα θα ξυπνήσετε  και θα έχετε περισσότερη ενέργεια.

(πηγή: govastileto)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips