Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Αυτό είναι το “View-Μaster” της ψηφιακής εποχής

Η LG και η Google κάνουν την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality - VR) ακόμα πιο προσιτή. Το VR for G3 της LG βασίζεται στο Google Cardboard (θυμίζοντας κάτι από το θρυλικό View-Master) και δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους του G3 να ζήσουν την εντυπωσιακή εμπειρία που προσφέρουν διάφορες εφαρμογές, ήδη διαθέσιμες στο Google Play.

Το πρώτο Cardboard αναπτύχθηκε πάνω στο Nexus 5, το οποίο κατασκεύαζε η LG. Μάλιστα, τα σχέδιά και οι προδιαγραφές του είναι διαθέσιμα on line, για όσους αρέσκονται στις ιδιοκατασκευές.

Ο κυκλικός μαγνήτης στο πλάι του συνεργάζεται με τον μαγνητικό αισθητήρα στο γυροσκόπιο του G3, επιτρέποντας την επιλογή εφαρμογών και την περιήγηση στα μενού χωρίς ο χρήστης να ακουμπά την οθόνη του κινητού. Το VR for G3 δεν χρειάζεται συναρμολόγηση. Αρκεί το smartphone να τοποθετηθεί στη σχετική υποδοχή.

Η διάθεση του VR for G3 θα ξεκινήσει μέσα στον Φεβρουάριο σε επιλεγμένες αγορές -στις οποίες για την ώρα δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Με την αγορά ενός LG G3 οι καταναλωτές θα παίρνουν δώρο ένα VR σετ. Θα μπορούν επίσης να κατεβάσουν δωρεάν το παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας Robobliteration.

(πηγή: protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips