Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Για ποια πράγματα ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσετε να ανησυχείτε;

Το άγχος που κυριεύει τη ζωή μας και κατακλύζει τις σκέψεις μας θα πρέπει να δώσει τη θέση του σε άλλα, πιο ευχάριστα, πιο θετικά και σαφώς πιο αποδοτικά συναισθήματα.
Είναι μεν δύσκολο να διαχειριστείτε τον πανικό, όταν βλέπετε την καταστροφή να έρχεται, αλλά ίσως δεν είναι τόσο θέμα διαχείρισης, όσο οπτικής γωνίας. Η εν λόγω «καταστροφή» ίσως είναι μια καμουφλαρισμένη λύση και η αφορμή για να πάψετε να αγχώνεστε και να μάθετε επιτέλους να υποδέχεστε με ανοιχτές αγκάλες όλα όσα φέρνει η ζωή στο δρόμο σας, αφού για κάποιο λόγο έρχονται.
Μάθετε, λοιπόν, να ξεχωρίζετε για ποια πράγματα αξίζει η ανησυχία και βγάλτε από τη λίστα σας τα παρακάτω, πάραυτα:

Για τον ένα και μοναδικό
Είναι φυσικό και επιβάλλεται να πιστεύετε στην αγάπη και στο ότι μια μέρα θα βρείτε το σύντροφο των ονείρων σας, αρκεί να μη φτάνετε σε σημείο να σας αγχώνει ακόμα και αυτό, που είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορούν να συμβούν στη ζωή ενός.  Αν υπάρχει κάτι για το οποίο δεν επιτρέπεται να αγχώνεστε είναι ο έρωτας, δεδομένου ότι δεν μπορείτε ούτε εσείς να αγαπήσετε κανένα με το ζόρι, ούτε κανείς με το ζόρι να αγαπήσει εσάς. Χαλαρώστε και τη στιγμή που θα το πετύχετε αυτό, ο έρως, ο ένας και μοναδικός θα σας χτυπήσει την πόρτα. Είναι στατιστικά επιβεβαιωμένο.

Για τις γνώμες των άλλων
Μην αναλώνετε την πολύτιμή σας ενέργεια σκεπτόμενοι τι λένε οι άλλοι για εσάς, πίσω από την πλάτη σας και τι σχολιάζουν για τις πράξεις και τις κινήσεις σας. Αν νιώθετε εσείς χαρούμενοι με τις αποφάσεις σας, τότε έχετε όλα τα επιχειρήματα που χρειάζεστε για να προχωρήσετε με την υλοποίησή τους. Η ζωή είναι δική σας και ο μόνος επικεφαλής αυτής είστε εσείς.

Για την εμφάνισή σας
Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό, είναι απόλυτα αληθινό. Ευτυχώς, δεν είμαστε όλοι ίδιοι εμφανισιακά, αλλά είμαστε όλοι ερωτεύσιμοι εσωτερικά. Αποδεχτείτε την εικόνα σας και τη στραβή σας μύτη και μη γκρινιάζετε για κάτι που τελικά σας κάνει να ξεχωρίζετε από όλους τους άλλους. Θέλετε να μοιάζετε με όλους τους άλλους;

Για τις εξετάσεις
Είναι αποδεκτό να αγχώνεστε κατά την προετοιμασία των εξετάσεων, όσο ακόμα είναι στο χέρι σας ένα ποσοστό της επιτυχούς έκβασής τους. Δεδομένου, όμως, ότι έχετε δουλέψει και μελετήσει καλά την ύλη, όταν έρθει εκείνη η στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος και καμία χρησιμότητα στο να αγχώνεστε.
Αν αποτύχετε, για κάποιο λόγο θα έχει γίνει κι αυτό και θα πρέπει να αντιληφθείτε αυτή την αποτυχία, σαν σημάδι για να ακολουθήσετε ένα διαφορετικό -και πιο ταιριαστό σε εσάς- δρόμο στη ζωή σας. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται και αν δεν είστε καλοί στα μαθηματικά δεν πειράζει. Το πιθανότερο είναι να είστε καλοί στα αρχαία!

Για τα λεφτά
Αυτοί που έχουν λεφτά αγχώνονται και αυτοί που δεν έχουν λεφτά αγχώνονται. Το συμπέρασμα είναι ότι όλοι αγχώνονται για τα λεφτά, αλλά το άγχος δεν φέρνει περισσότερα (λεφτά) και τα λεφτά σίγουρα δε φέρνουν την ευτυχία και την ηρεμία, που όλοι έχουν ανάγκη στη ζωή τους. Η ουσία είναι να έχετε επίγνωση της οικονομικής σας κατάστασης, να κάνετε σωστή διαχείριση και να μην ζημιώνετε την υγεία σας για κάτι τόσο πεπερασμένο, όπως είναι τα χρήματα. Σήμερα έχετε, αύριο δεν έχετε και ... τούμπαλιν.

Για τις φιλίες
Οι ανθρώπινες σχέσεις και ο εγωισμός του καθένα μας, περνούν διάφορες φάσεις, κατά τις οποίες αναρωτιόμαστε κατά πόσο μας αγαπάνε οι φίλοι μας, πόσο ανάγκη μας έχουν και πόσο σημαντικό ή δευτερεύον κομμάτι είμαστε εμείς στη ζωή τους. Πριν βυθιστείτε στο «βούρκο της ανασφάλειας, κάντε το απλό βήμα και πάρτε ένα φίλο τηλέφωνο, καθώς έτσι θα απαλύνετε τη δική σας ανασφάλεια, αφού διαπιστώσετε την άμεση ανταπόκρισή του και θα γλιτώσετε από το άγχος αν έχετε ακόμα φίλους.
Φίλους έχετε, αλλά και αυτοί χρειάζονται την παρουσία σας, όπως κι εσείς τη δική τους.

Για τα πάντα... γενικά!
Μπορεί να ακούγεται τελείως ουτοπικό, αλλά είναι είναι απολύτως εφικτό. Αρκεί να αναλογιστείτε πως δεν έχει νόημα και λογική να ανησυχείτε και να αγχώνεστε για τα πράγματα που δεν είναι στον έλεγχό σας, όπως λέει και το ρητό, μην αγχώνεστε για όσα μπορείτε να αλλάξετε (αφού μπορείτε να τα αλλάξετε) και μην αγχώνεστε για όσα δεν είναι του χεριού σας.

Το άγχος θα βοηθούσε αν προσέφερε κάτι, αλλά λαμβάνοντας υπόψη πως δεν προσφέρει απολύτως τίποτα θετικό, αλλά αντιθέτως ρίχνει την παραγωγικότητα και τη διάθεση σας στο τέλος της ημέρας, καλό θα ήταν σιγά σιγά να το βγάλετε από τη ζωή σας. Να θυμάστε να χαμογελάτε και έτσι όλα θα μοιάζουν και θα είναι πιο εύκολα.

πηγή: clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips