Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Γυμνάζεστε; Ακολουθήστε αυτές τις διατροφικές συμβουλές για να έχετε αποτέλεσμα

Είναι γνωστό πως η υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την τακτική προπόνηση θα βοηθήσει στη βελτίωση της εικόνας του σώματος σας. Εάν γυμνάζετε με σκοπό την αύξηση του μυϊκού σας όγκου, τη γράμμωση και τη σμίλευση σώματος σας θα πρέπει να προσέξετε τι θα βάλετε στο πιάτο σας, προκειμένου να δείτε αποτελέσματα από τη γυμναστική που κάνετε
Πρώτα απ όλα χρειάζεται να έχετε επαρκή ενέργεια, ώστε να μπορείτε να αποδίδετε στο γυμναστήριο και για αυτό το λόγο συστήνεται ένα πρόγραμμα πλούσιο σε θερμίδες διατηρώντας πάντα τις σωστές αναλογίες των θρεπτικών συστατικών.Ο τύπος τροφής, η ποσότητα φαγητού, η σύνθεση γεύματος και η ώρα του γεύματος επηρεάζουν τόσο την απόδοση σας κατά την προπόνηση σας στο γυμναστήριο  όσο και το σωματικό βάρος τη σύσταση του σώματος σας.

Διαβάστε λοιπόν, και ακολουθείστε τις παρακάτω  διατροφικές συμβουλές για να δείτε τα αποτελέσματα της γυμναστικής στο σώμα σας.

Μην παραλείπετε τα γεύματα, καθώς η ελάττωση θερμίδων θα οδηγήσει και στην απώλεια μυϊκής μάζας. Για αυτό το λόγο τρώτε 3 κύρια γεύματα και 3 ενδιάμεσα σνακ. Καταναλώστε το βασικό γεύμα της ημέρας 3- 4 ώρες πριν την προπόνηση ώστε να ολοκληρωθεί η πέψη της τροφής σας.

Πιείτε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια όλης της ημέρα και ιδιαίτερα πριν την προπόνηση. Συστήνονται 500 ml υγρά 60-90 λεπτά πριν την προπόνηση, 250 ml νερού 15 λεπτά πριν την αερόβια άσκηση, 150-350 ml κάθε 15-20 λεπτά άσκησης, ενώ μετά την άσκηση απαιτούνται 450 -675 ml υγρών για κάθε 500γρ απώλεια σωματικού βάρους. Αν η προπόνηση διαρκεί περισσότερο από 1 ώρα χρειάζεται αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών, οπότε μπορείτε να πιείτε ένα ισοτονικό ποτό ή να προσθέσετε αλάτι και ζάχαρη σε νερό.

Το γεύμα μετά την προπόνηση είναι καθοριστικό για την αύξηση της μυϊκής σας μάζας. Τα πρώτα 30-60 λεπτά μετά το τέλος της προπόνησης το σώμα έχει τη μέγιστη αναβολική ικανότητα σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των αμινοξέων. Συστήνονται 100-200γρ υδατάνθρακες μέσα σε 2 ώρες μετά την προπόνηση και η ιδανική αναλογία είναι 4:1 δηλ. 4 γρ υδατάνθρακες για κάθε 1 γρ πρωτεΐνη. Η πρόσληψη πρωτεϊνης μετά την προπόνηση θα πρέπει να κυμαίνεται στα 20γρ

Αν υπερβάλλεται είτε στην προπόνηση είτε στην διατροφή, δεν θα επιτευχθεί το αποτέλεσμα πιο γρήγορα, καθώς το σώμα έχει ένα όριο. Ιδιαίτερα με τα συμπληρώματα πρωτεΐνης, θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, ώστε να μην υπερβεί το ανώτατο όριο μεταβολισμού των αμινοξέων που έχει ο ανθρώπινος οργανισμός και να μην θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας.

πηγή: govastileto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips