Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πώς να χάσετε το σωσίβιο από την κοιλιά σας

Ρουφάτε την κοιλιά σας για να κουμπώσετε το παντελόνι σας. Το καλοκαίρι ζηλεύετε θανάσιμα όσους εμφανίζονται στην παραλία χωρίς ένα στρώμα λίπους να κρύβει το λάστιχο του μαγιό. Και ενώ έχετε προσπαθήσει με επιτυχία να χάσετε βάρος, βλέπετε με απόγνωση αυτό το ενοχλητικό σωσίβιο γύρω από την μέση σας να παραμένει ακλόνητο. Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί δεν θέλει να σας εγκαταλείψει; Παρακάτω συγκεντρώνουμε συμβουλές για να καταλάβετε καλύτερα αυτά τα «πιασίματα», ώστε να τα πολεμήσετε πιο αποτελεσματικά.

*Μην μπερδεύετε το λίπος με τους μύες
Αυτό σημαίνει πως όσες χιλιάδες κοιλιακούς κι αν κάνετε, εκείνοι που γυμνάζονται είναι οι κοιλιακοί μύες, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το στρώμα λίπους. Αν θέλετε να φύγει το σωσίβιο, πρέπει να αποβάλλετε το λίπος – χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι άσκοπη η μυϊκή ενδυνάμωση της περιοχής. Απλώς ανήκει σε διαφορετικό στόχο.

*Μην αρκείστε στην αερόβια προπόνηση
Η αερόβια άσκηση, όπως και η απώλεια βάρους, φυσικά και θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά και λίπος, αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν στην στοχευμένη απώλεια λίπους από συγκεκριμένη περιοχή του σώματος.
Η πλέον αποτελεσματική προσέγγιση για να πολεμήσετε πιο αποτελεσματικά το λίπος γύρω από την κοιλιά είναι η δυναμική προπόνηση. Και γι’ αυτή την περίπτωση, έχουμε περισσότερες συμβουλές να σας δώσουμε – βάλτε τα αθλητικά σας και συνεχίστε να διαβάζετε.

*Επενδύστε στην προπόνηση για καύση λίπους
Η κυκλική προπόνηση περιλαμβάνει κύκλους ασκήσεων κλιμακούμενης έντασης, δυναμικών, αερόβιων, με μηχανήματα, με μπάλες, λάστιχο ή με το βάρος του σώματος, και δεν επιτρέπει διαλείμματα μεταξύ των ασκήσεων. Αυτού του είδους η προπόνηση είναι ιδανική για καύση λίπους και μυϊκή γράμμωση, και σας έχουμε οδηγίες σε video για να την δοκιμάσετε στο σπίτι – δείτε εδώ.  

*Ελαττώστε τα λιπαρά στο πιάτο σας
Αν μειώσετε την ημερήσια πρόσληψη λιπαρών έστω και κατά 25 γραμμάρια, θα γλιτώσετε 225 θερμίδες ημερησίως, ήτοι 300 γραμμάρια βάρους εβδομαδιαίως, τα οποία θα επιβάρυναν δυσανάλογα – μαντέψτε τι – την περιοχή της κοιλιάς. Αποφύγετε λοιπόν τα λευκά τυριά που είναι πλούσια σε λιπαρά, τους κρόκους αυγών και τα τηγανητά.

*Δοκιμάστε τους φυσικούς λιποδιαλύτες
Δεν πρόκειται για «μαγικές» τροφές που τις καταναλώνετε και καίνε το λίπος. Είναι απλώς τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά αν τα εντάξετε σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Τα φρούτα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία – για παράδειγμα το grapefruit διαθέτει πηκτίνη, ένα είδος ινών που βοηθούν στη μείωση του λίπους. Επίσης, τα λαχανικά είναι σημαντικός σύμμαχος σε αυτόν τον «πόλεμο», καθώς περιέχουν την ουσία IC3 που αυξάνει την έκκριση τεστοστερόνης η οποία με τη σειρά της συνεισφέρει στην καύση λίπους. 

*Βγείτε… στον ήλιο
Η βιταμίνη D είναι άλλος ένας πολύτιμος άσσος στο μανίκι σας – ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα υποστηρίζουν πως πυροδοτεί την απώλεια βάρους, ρυθμίζοντας τα κύτταρα του λίπους. Και ο καλύτερος τρόπος να εκτεθείτε στην D είναι… να λιαστείτε.

*Ανεβείτε στο ποδήλατο
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση της Φυσιολογίας έδειξε πως αν ποδηλατείτε τουλάχιστον 32 χιλιόμετρα εβδομαδιαίως, το λίπος της κοιλιάς μπορεί να μειωθεί ως και 7% μέσα σε λίγους μήνες.

*Κοιμηθείτε καλά
Αν σας λείπει ύπνος, όχι μόνο κινδυνεύετε να το ρίξετε στο φαγητό για να ξεγελάσετε τη νύστα σας, αλλά εμποδίζετε τα κύτταρα του λίπους να αντιδρούν στην ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να είστε πιο ευάλωτοι στην αποθήκευση λίπους. Δοκιμάστε να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Β6, όπως ο τόνος, το κοτόπουλο και η γαλοπούλα, που βοηθούν στην αύξηση της έκκρισης ορμονών οι οποίες βοηθούν στον ύπνο.

*Πείτε «ναι» στο ασβέστιο
Άλλη μια παγίδα του λίπους είναι η έλλειψη ασβεστίου: Το σώμα σας, όταν δεν έχει αρκετό ασβέστιο, εκκρίνει μια ορμόνη, την καλσιτριόλη, η οποία ευνοεί την συγκέντρωση λίπους σε μια περιοχή. Ένα γιαουρτάκι ή μερικές δόσεις γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλών σε λιπαρά είναι ιδανικά για να λαμβάνετε την απαραίτητη δόση ασβεστίου ημερησίως.

πηγή: in2life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips