Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Πείτε «αντίο» σε αυτές τις συνήθειες… για να χαμογελάτε

Το χαμόγελο σας αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σας και είναι το παν για μία εντυπωσιακή εμφάνιση. Για να έχετε αστραφτερό χαμόγελο δεν πρέπει να παραμελείτε την υγεία των δοντιών σας. Διαβάστε παρακάτω ποιες κακές συνήθειες καταστρέφουν τα δόντια σας με συνέπεια το χαμόγελό σας να είναι άσχημο.

Βουρτσίζετε έντονα τα δόντια σας
Εάν κάνετε το βούρτσισμα των δοντιών σας με πάθος, γιατί πιστεύετε πως έτσι θα απομακρύνετε τα υπολείμματα τροφών πρέπει να ξέρετε πως αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει φθορά στο σμάλτο των δοντιών σας, ενώ την ίδια στιγμή τραυματίζονται και τα ούλα σας. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε μαλακή ή μέτρια οδοντόβουρτσα και πάντα να τα πλένετε με κυκλικές κινήσεις.

Πίνετε πολλά αναψυκτικά
Οι τροφές που περιέχουν πολλά όξινα βλάπτουν σοβαρά την υγεία των δοντιών με συνέπεια να νιώθετε πόνο, όταν τρώτε κάτι ζεστό ή κρύο. Οι ένοχοι είναι τα αναψυκτικά, οι φυσικοί χυμοί και το κρασί.

Κάνετε συχνά λεύκανση
Το χημικό που χρησιμοποιείται για τη λεύκανση είναι ελαφρώς όξινο, προκαλώντας έτσι σταδιακή αποδυνάμωση του σμάλτου, δημιουργώντας πόρους που τελικά αφήνουν εκτεθειμένα τα δόντια.

Τρώτε παγωμένο μετά από κάτι καυτό
Όταν τρώτε ζεστό και αμέσως μετά παγωμένο προκαλείτε βλάβη στο σμάλτο των δοντιών σας.

Τα δόντια σας δεν τα χρησιμοποιείτε μόνο για μάσημα
Εκτός από μάσημα τα χρησιμοποιείτε και για άλλα πράγματα όπως να σπάτε παγάκια ή να ανοίγετε μπουκάλια και άλλα. Προσπαθήστε να περιοριστείτε στο μάσημα τις τροφής και να αποφεύγετε οποιαδήποτε άλλη χρήση διότι μπορεί να σπάσετε κάποιο δόντι και να καταστρέψετε τελείως το χαμόγελό σας.

πηγή: govastileto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips