Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Γνωρίστε αυτά που αποκαλύπτει το στόμα σας για την υγεία σας

Γνωρίζετε ότι το στόμα είναι ο καθρέφτης της  υγείας σας και σύμφωνα με τους ειδικούς «η καλή υγεία ξεκινά από το στόμα». Πολλές φορές σοβαρές παθήσεις είναι δυνατόν να ξεκινήσουν από ένα χαλασμένο δόντι. Η στοματική φροντίδα πρέπει να ξεκινά από τη στιγμή που βγαίνουν τα πρώτα δόντια στα παιδιά.
Οι γονείς πρέπει να καθαρίζουν προσεκτικά με μια γάζα τα ούλα των μικρών παιδιών τους από τη στιγμή που τρώνε στερεές τροφές και με τον καιρό πρέπει να ενσωματώσουν στη ρουτίνα του παιδιού τους το καθημεινό βούρτσισμα των δοντιών τους. Διαβάστε παρακάτω τι αποκαλύπτουν για την υγεία μερικά προβλήματα στα δόντια σας.

Κόκκινα, πρησμένα ή ματωμένα ούλα
Μπορεί να σημαίνει ότι εχετε ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα, μια φλεγμονή και/ή μόλυνση των ούλων, που αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού,ε ίδικά σε προχωρημένες ηλικίες. Ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας προτείνει ένα αντιμικροβιακό διάλυμα, να σας γράψει αντιβιοτικά ή να σας παραπέμψει σε περιοδοντολόγο.

Κακοσμία στόματος
Μπορεί να σημαίνει ότι έχετε κάποια γαστρεντερική πάθηση, όπως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή έλκος.

Στοματικό έλκος (άφθα)
Μπορεί να σημαίνει ότι έχετε πολύ άγχος. Το στρες μπορεί να εξασθενίσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. 

Φθαρμένα δόντια
Μπορεί να σημαίνει ότι τρίζετε τα δόντια σας πιθανόν στον ύπνο σας. Η συνήθεια αυτή μπορεί να σας προκαλέσει συχνούς πρωινούς πονοκεφάλους και με τον καιρό να οδηγήσει σε πόνο στο σαγόνι, απώλεια ακοής και δυσκολία στο μάσημα. Ο οδοντίατρος θα σου συστήσει ένα προστατευτικό μασελάκι.

(πηγή: govastileto)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips