Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Tips για καλύτερα αποτελέσματα αποτρίχωσης

Η αποτρίχωση του σώματος είναι μία ολόκληρη τελετουργία και για να έχετε πολύ καλά αποτελέσματα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές στα βήματα που θα ακολουθήσετε.
Βήμα 1. Για να αποφύγετε τον πόνο κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης με κερί προετοιμάστε το δέρμα από την προηγούμενη μέρα. Αποφύγετε μετά το ντους να βάλετε ενυδατική λοσιόν, γιατί όσο λιγότερο λιπαρό και ενυδατωμένο είναι το δέρμα σας τόσο πιο εύκολα γίνεται η αποτρίχωση. Μετά την αποτρίχωση ωστόσο μην παραλείψετε να βάλετε πούδρα ή ταλκ πάνω στην περιοχή για να μειώσετε τις πιθανότητες ερεθισμού.

Βήμα 2. Όταν κάνετε αποτρίχωση με κερί, χρησιμοποιείτε πάντα τις ταινίες με φορά αντίθετη από αυτή των τριχών.

Βήμα 3. Μετά την αποτρίχωση φροντίστε να απλώσετε μία πλούσια κρέμα με aloe vera ή πανθενόλη σε όλα τα σημεία που αποτριχώσατε προκειμένου να καταπραΰνετε την περιοχή.

Και κάτι ακόμα: Η αποτρίχωση με κρύο κερί είναι περισσότερο πρακτική γιατί δεν απαιτεί προετοιμασία, όμως διαρκεί λιγότερο σε σχέση με εκείνη με ζεστό κερί. Εάν υποφέρετε από ευρυαγγείες ή η επιδερμίδα σας ερεθίζεται πολύ εύκολα, τότε αποφύγετε την αποτρίχωση με το κερί και ειδικά αυτή με το ζεστό κερί του οποίου η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των αγγείων.

πηγή: govastileto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips