Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

5 τρόποι για να εμποδίσουμε τη χαλάρωση στο στήθος

Πίνετε πολύ νερό. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Wisconsin, το δέρμα είναι ένα όργανο, τα κύτταρα του οποίου αποτελούνται κυρίως από νερό.

Η έλλειψη νερού λοιπόν στον οργανισμό μας έχει σοβαρές επιπτώσεις στο δέρμα μας και κατ' επέκταση στο στήθος μας, κάνοντας το δέρμα γύρω του να ζαρώνει. Όταν υπάρχει λιγότερο νερό στο σώμα, το δέρμα δεν προσλαμβάνει τη σωστή ποσότητα νερού και μοιάζει ξηρό και "τσαλακωμένο". Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος γύρω από το στήθος, που έχει σαν αποτέλεσμα αυτό να χάνει την υφή του και να κρεμάει.

Φοράμε το σωστό νούμερο στηθόδεσμου. Φορώντας το λάθος μέγεθος σουτιέν μπορεί να κάνει το στήθος σας να φανεί πεσμένο και να κρεμάει, ιδιαίτερα εάν έχετε επιλέξει ένα που δε δίνει στους ευαίσθητους μυς κάτω από το στήθος τη σωστή στήριξη. Πάρα πολύ σφιχτά ή πάρα πολύ χαλαρά σουτιέν, μπορούν να βλάψουν το στήθος σας. Επίσης, η αλλαγή του μεγέθους του μαστού σε όλη τη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας, όπως κατά τη διάρκεια της εφηβείας, της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης, χρειάζεται και αντίστοιχη προσαρμογή σε νέο ίσως νούμερο σουτιέν. Στο σωστό σουτιέν θα πρέπει να μπορείτε να τοποθετείτε τα δύο σας δάχτυλα άνετα από μέσα, χωρίς να πιέζεται το στήθος σας ούτε να "επιπλέει".

Σταματήστε το κάπνισμα. Μια μελέτη από ερευνητές του Τμήματος των Υπηρεσιών Υγείας της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι το ποσοστό του καρκίνου του μαστού μεταξύ των γυναικών που κάπνιζαν ήταν περίπου 30% υψηλότερο από ό,τι για εκείνες που δεν είχαν καπνίσει ποτέ. Εκτός από αυτό, πιστεύεται ότι οι τοξίνες που εισπνέει μία καπνίστρια  "σπάνε" την ελαστίνη, που υπάρχει στο δέρμα και είναι υπεύθυνη για τον απαλό και λείο τόνο (του δέρματος) γύρω από το στήθος. Μόλις η ελαστίνη στο στήθος χαλαρώσει, προκαλείται γήρανση, το στήθος κρεμάει και χάνει την αίσθηση της σφριγηλότητας.

Διατήρηση σωστού βάρους. Εάν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία των γυναικών, που παλεύουν με το βάρος τους, ενδεχομένως να αντιμετωπίζετε χαλάρωση στο στήθος. Το δέρμα, ειδικά πάνω από το στήθος, χάνει την ελαστικότητα, όταν είναι τεντωμένο. Από την άλλη πλευρά, όταν χάνετε βάρος, χάνετε και λίπος στην περιοχή του στήθους και αυτό μάλιστα συμβαίνει με πιο γρήγορους ρυθμούς από ό,τι στο υπόλοιπο σώμα. Αυτή η συνεχής αυξομείωση και ειδικά αν συμβαίνει συχνά, κάνει το στήθος να κρεμά.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό. Ειδικά αν είστε σε εξωτερικούς χώρους και το ντύσιμό σας αποκαλύπτει το στήθος σας σε κάποιο βαθμό, πρέπει οπωσδήποτε να φοράτε αντηλιακό. Οι βλάβες του δέρματος που οφείλονται στις "σκληρές" ακτίνες του ήλιου μπορούν εύκολα να προκαλέσουν ρυτίδες και πρόωρη γήρανση σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή του σώματος. Επιπλέον, το αντηλιακό προστατεύει το στήθος σας και από πιθανούς κινδύνους του καρκίνου του δέρματος.

πηγή: clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips