Σάββατο 25 Απριλίου 2015

8 πράγματα που ο διακοσμητής σου δεν θέλει να ξέρεις

Ήρθε η ώρα να ανακαινίσεις κάποιον χώρο του σπιτιού σου; Aν δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου τότε θα πρέπει να προσλάβεις κάποιον διακοσμητή για να το κάνει για σένα. Οι διακοσμητές έχουν πολλές καλές ιδέες αλλά σίγουρα δεν είναι μέσα στο μυαλό σου. Δεν γνωρίζουν τι ακριβώς θέλεις να κάνεις αν δεν τους το πεις.

Οι επαγγελματίες έχουν διασυνδέσεις

Η διακόσμηση είναι δουλειά και όταν μπαίνεις στη διαδικασία να προσλάβεις κάποιον διακοσμητή θα πρέπει να περάσεις μερικούς από συνεντεύξεις. Σίγουρα θα θέλεις κάποιον διακοσμητή ο οποίος θα έχει παρελθόν, θα έχει διασυνδέσεις και θα μπορεί να πετύχει για σένα καλές τιμές σε διάφορα υλικά που μπορεί να χρειάζεται το σπίτι σου. Ένας διακοσμητής που είναι νέος στο χώρο δε θα έχει τόσες πολλές διασυνδέσεις και θα προσπαθήσει να κρύψει αυτή τη βασική πληροφορία από σένα.

Συζητήστε πρώτα το budget σου

Επειδή ο διακοσμητής σου δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα χρήματα έχεις σκοπό να ξοδέψεις, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε μία συζήτηση που αφορά το badget σου. Αν έχεις προσλάβει έναν καλό διακοσμητή, αυτός θα σου δώσει μερικές ιδέες για το τι αλλαγές μπορείς να κάνεις στα διακοσμητικά σου πλάνα προκειμένου να μείνεις εντός προϋπολογισμού.

Μπορεί να μην του αρέσουν οι επιλογές σου

Ο διακοσμητής είναι εκεί για να κάνει αυτό που του ζητάς και όχι αυτό που αρέσει σε εκείνον. Μην προσβληθείς αν σου πει μία διαφορετική γνώμη για αυτό που έχεις σκεφτεί και θέλεις. Κάνε τις επιλογές σου και φτιάξε το σπίτι σου όπως ακριβώς το θέλεις.

Το ακριβό δεν είναι πάντα το καλύτερο

Μόνο και μόνο επειδή κάποιος ισχυρίζεται πως είναι ο καλύτερος αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να βρεις έναν εξίσου ταλαντούχο διακοσμητή με λιγότερα χρήματα. Ρώτα φίλους σου αν έχουν να σου συστήσουν κάποιον καλό και οικονομικό διακοσμητή με εμπειρία. Πάρε τον χρόνο σου πριν προσλάβεις κάποιον. Παρόλο που λένε πως “παίρνεις αυτό που πληρώνεις” αξίζεις κάποιον διακοσμητή που μπορεί να σου δώσει αυτό που θέλεις, στο badget που το θέλεις.

Δεν είναι ή όλα ή τίποτα

Το ότι έχεις προσλάβει έναν διακοσμητή για να φτιάξει ένα μέρος του καθιστικού σου δε σημαίνει πως είσαι υποχρεωμένη να τον αφήσεις να σου φτιάξει όλο το καθιστικό. Πλήρωσε μόνο αυτό για το οποίο τον έχεις προσλάβει.

Μπορείς να πεις όχι

Παρόλο που μπορεί να μην είναι εύκολο να πεις πως κάτι δεν σου αρέσει στη δουλειά του διακοσμητή σου, κανείς δεν θα προσβληθεί αν του πεις την άποψή σου. Πληρώνεις κάποιον άνθρωπο για να σου φτιάξει το σπίτι ή το γραφείο και θέλεις να γίνει η δουλειά σου όπως σου αρέσει. Αν ο διακοσμητής βάλει κάτι στο χώρο σου που δεν σου αρέσει τότε καλό θα είναι να του το πεις. Δεν είναι δική του απόφαση το πώς θα διακοσμήσεις το σπίτι σου.

Το σπίτι σου μπορεί να μην είναι η προτεραιότητά σου

Μπορεί ο διακοσμητής να σου έχει πει ότι το project σου είναι η βασική του προτεραιότητα αλλά υπάρχουν πιθανότητες να έχει άλλα 100 project. Για το λόγο αυτό φρόντισε να του βάλεις κάποιο deadline έτσι ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί η δουλειά σου στην ώρα της.

πηγή: faysbook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips