Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Το πρόσωπο μας είναι ο καθρέφτης της υγείας μας

Στο πρόσωπο μας καθρεφτίζονται προβλήματα που ενδεχομένως μπορεί να δημιουργηθούν στον οργανισμό μας. Συχνά οι δερματολογικές αλλαγές στο πρόσωπο οφείλονται σε ορμονικές διακυμάνσεις, κλιματολογικές αλλαγές, φαρμακευτικές ή διατροφικές αιτίες.

Ωστόσο κάποιες έρευνες έδειξαν ότι οι αλλαγές στο πρόσωπο, ιδιαίτερα όταν αυτές προκύπτουν ξαφνικά, μπορεί να οφείλονται σε κάποιες περιπτώσεις σε προβλήματα υγείας ή να είναι προειδοποιητικά σημάδια για οργανικά προβλήματα που ενδέχεται να δημιουργηθούν.

Όταν αλλάζει η όψη του δέρματος μας στο πρόσωπο (σπυράκια, κηλίδες κλπ) εκτός από τα διαστήματα όπου «δικαιολογείται» αυτό όπως π.χ. στην εμμηνόρροια ρύση ίσως πρέπει να εξεταστεί πιο εξονυχιστικά το θέμα αυτό. Το πρόσωπο μας είναι ένας χάρτης από τον οποίο μπορούμε να «διαβάσουμε» τα προβλήματα υγείας. Παρακάτω θα δούμε τι σημαίνει η κάθε μία από τις 14 περιοχές του προσώπου μας.




Περιοχές 1 και 2: Πεπτικό σύστημα

Όταν παρατηρηθούν σπυράκια, κηλίδες κλπ σε αυτές τις περιοχές, ίσως είναι σημάδι του ότι υπάρχει μια μη ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Για να βοηθήσουμε το πεπτικό μας σύστημα είναι καλό 1. Να ελέγξουμε αν ίσως υπάρχει κάποια αλλεργία ή δυσαπορρόφηση ουσιών όπως γλουτένη, λακτόζη κλπ 2. Να αποφεύγουμε την διατροφή με fast food και λιπαρές τροφές, 3. Να πίνουμε πολύ νερό.

Περιοχή 3: Ήπαρ

Στην περιοχή 3 συχνά «διαβάζουμε» τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την δυσλειτουργία του ήπατος. Αυτό μπορεί να συμβεί καθώς καταλαγιάζουν πολλές τοξίνες στο συκώτι μας. Σε αυτή τη περίπτωση είναι απαραίτητο να αποφεύγεται το αλκοόλ, το fast food και οι λιπαρές τροφές. Αντιθέτως να καταναλώνονται πολλά φρούτα και λαχανικά, κατά προτίμηση ωμά. Κάποιοι ίσως προχωρήσουν σε μια αποτοξίνωση του ήπατος, πρωτύτερα όμως είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας για το εγχείρημα.

Περιοχές 4 και 5: Νεφροί

Στις περιοχές γύρω από τα μάτια και τα αυτιά ίσως φανούν σημάδια μιας δυσλειτουργίας των νεφρών ή μιας αφυδάτωσης τους . Στην προκειμένη περίπτωση είναι σημαντικό να αυξήσετε την κατανάλωση νερού, να αποφεύγετε το αλάτι και καταναλώνεται τρόφιμα που βοηθάνε την λειτουργία των νεφρών.

Περιοχή 6: Καρδιά

Αυτή η περιοχή συχνά προσβάλλεται περισσότερο από ακμή και μαύρα στίγματα ακαθαρσίας του δέρματος (κοινός μπιμπίκια). Όταν όμως ξαφνικά εμφανιστούν μεγάλα σπυριά και δύσκολα στο να αφαιρεθούν, ίσως είναι μια ένδειξη υπερφόρτωσης της καρδιάς από εσφαλμένη και λιπαρή διατροφή. Σημαντικό είναι να αποφύγετε οπωσδήποτε τις λιπαρές και καυτερές τροφές, όπως και το αλάτι. Δώστε βάση σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, κατά προτίμηση από φυτικές πηγές.

Περιοχές 7 και 8: Νεφροί

Και αυτές οι περιοχές αντανακλούν την λειτουργία των νεφρών. Η αιτία προφανώς θα βρίσκεται στην αποθήκευση τοξινών ή υγρών στα νεφρά. Να πίνετε πάρα πολύ νερό, το οποίο θα βοηθήσει στην αποβολή όλων τον βλαβερών ουσιών από τα νεφρά. Αποφύγετε την κατανάλωση του καφέ, των αλκοολούχων ποτών και τα αναψυκτικά.

Περιοχές 9 και 10: Αναπνευστικό σύστημα

Αυτές οι περιοχές αντιπροσωπεύουν το αναπνευστικό σύστημα. Έτσι, όταν αυτό καταβάλλεται από αναπνευστικά προβλήματα όπως π.χ. αλλεργίες ή άσθμα. Αυτές οι περιοχές μπορεί επίσης να «καθρεφτίσουν» τις «κακές συνήθειες» όπως το κάπνισμα. Τι σημαίνει αυτό; Σταματήστε αμέσως το κάπνισμα. Καλό είναι να περιορίσετε την ζάχαρη και να καταναλώνετε πολλές φρέσκες τροφές όπως φρούτα και λαχανικά.

Περιοχές 11 και 12: Ορμονικό σύστημα

Αυτές οι περιοχές επηρεάζονται άμεσα από τις ορμόνες του οργανισμού, ιδιαίτερα στην περίοδο της εμμηνόρροιας. Καλό είναι να ελέγξετε τις ορμονικές σας τιμές και να απευθυνθείτε ανάλογα σε ειδικό γιατρό όπως ενδοκρινολόγο ή γυναικολόγο. Η ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, ο επαρκής ύπνος και η καλή υγιεινή του δέρματος συνίστανται.

Περιοχή 13: Στομάχι

Εδώ μπορεί να καθρεφτιστούν γαστρεντερικά προβλήματα. Ίσως το έντερο να δυσλειτουργεί, μάλιστα να υπάρχουν προβλήματα όπως δυσκοιλιότητα. Δώστε βάση στην κατανάλωση φυτικών ινών, φρέσκων φρούτων και λαχανικών και πολύ νερό.

Περιοχή 14: Άγχος

Όταν παρατηρούνται ανωμαλίες σε αυτή τη περιοχή του προσώπου, προφανώς το σώμα σας, σας στέλνει το μήνυμα για ξεκούραση. Το έντονο άγχος μπορεί να οδηγήσει σε γενικότερα σωματικά προβλήματα και να καταβάλει την υγεία σας. Προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για ξεκούραση και αναζωογόνηση.

Μη ξεχνάτε…

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια, κηλίδες ή λιπαρό και ακάθαρτο δέρμα. Οι προαναφερόμενες αιτίες του οργανισμού μπορεί να είναι απλά κάποιες πιθανότητες από τις πολλές, που το δέρμα αντιδρά με αυτό τον τρόπο. Γι αυτό είναι σημαντικό να απευθυνθείτε οπωσδήποτε σε γιατρό ο οποίος θα κάνει την ουσιαστική διάγνωση.

πηγή: govastileto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips