Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Μήπως "φοράτε" ληγμένα... καλλυντικά;

Ξέρετε ότι από τη στιγμή που θα ανοίξετε μια  μάσκαρα, καλό θα είναι να την χρησιμοποιήσετε το πολύ  τέσσερις μήνες και μετά να την πετάξετε; Ότι το makeup που έχετε από την εκδρομή της τρίτης Λυκείου μάλλον… έχει λήξει και μπορεί να σας προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα, ακόμα και ακμή;

Οι beauty experts του Joy σας δίνουν SOS tips για να κρατήσετε σε καλή φόρμα τα καλλυντικά σας, αλλά και πόσο διατηρείται το κάθε προϊόν από τη στιγμή που θα ανοιχτεί.

-Οι σκιές δεν λήγουν πολύ γρήγορα, αλλά το  αντηλιακό  που σας περίσσεψε από  το περσινό καλοκαίρι πρέπει να το πετάξετε. Όχι τίποτε άλλο άλλα πλέον δεν σας προστατεύει.

-Τα eyeliner και τα καλλυντικά για την ακμή είναι από τα πιο ευαίσθητα προϊόντα. Τα μεν eyeliner  κρατούν το πολύ 4 μήνες, τα καλλυντικά για την ακμή το πολύ 6 μήνες από τη στιγμή που θα ανοιχτούν.

-Κρέμες προσώπου: Αν είναι σε σωληνάριο μπορεί να αντέξουν  μέχρι και ένα χρόνο , αν είναι σε βαζάκι κρατάνε λιγότερο, μέχρι 8 μήνες.

-MakeUp: Κρατούν περίπου 12 με 18 μήνες.

-Ρουζ, πούδρες, σκιές ματιών: 2 χρόνια μόνο

-Κραγιόν και μολύβια: Διαρκούν μέχρι 2 χρόνια το πολύ

-Βερνίκι νυχιών: Από τη στιγμή που θα το ανοίξετε κρατά περίπου ένα χρόνο

 -Πότε δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα προϊόν:

Ύποπτο είναι ένα προϊόν όταν εμφανίζει στην σύνθεση του λάδι,  όταν βλέπουμε ότι έχει αλλάξει το  χρώμα ή η μυρωδιά του.

Όχι απλώς δεν θα κάνει το έργο που υπόσχεται, αλλά μπορεί να σας προκαλέσει και κάποιο ερεθισμό ή αλλεργία. Εδώ που τα λέμε θα τρώγατε ποτέ ληγμένο  γιαούρτι ή γάλα; Γιατί λοιπόν να  «ταΐσετε»‘ την επιδερμίδα σας με κάτι που όχι απλά δεν  θα της κάνει καλό , αλλά μπορεί να την ενοχλήσει;

-Πως θα βοηθήσουμε τα καλλυντικά μας να ζήσουν περισσότερο:

Δεν τα εκθέτουμε σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες , δεν τα αφήνουμε να ψήνονται στον ήλιο. Άρα δεν ξεχνάμε ποτέ το νεσεσέρ μας καλοκαίρι στο αυτοκίνητο και ειδικά στο πορτ μπαγκάζ.

πηγή: joytv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips