Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

«Απογειώνονται» οι on line κρατήσεις στον τουρισμό

Η τελευταία έκθεση της Phocuswright προβλέπει μία αύξηση στις online τουριστικές κρατήσεις το 2015 στην Ευρώπη σε ποσοστό κοντά στο 7%.

Μέρα με τη μέρα κερδίζουν έδαφος οι οnline κρατήσεις στον τουρισμό με τις προβλέψεις για περαιτέρω άνοδο να αναπροσαρμόζονται συνεχώς, ενώ γίνεται ολοένα και πιο έντονη η κινητικότητα ως προς τη συγκέντρωση εταιρειών του κλάδου.

Η τελευταία έκθεση της Phocuswright προβλέπει μία αύξηση στις online τουριστικές κρατήσεις το 2015 στην Ευρώπη σε ποσοστό κοντά στο 7%. Την ίδια στιγμή, μόλις πριν από πέντε χρόνια, το top 4 των ευρωπαϊκών on line τουριστικών γραφείων είχε ένα μερίδιο στο 45% της αγοράς, ποσοστό το οποίο ανέβηκε στο 70% το 2014.

Η ίδια έρευνα επισημαίνει ότι η ευρωπαϊκή αγορά παραμένει κατακερματισμένη, με πολλούς παίκτες σε διαφορετικούς κλάδους ανά χώρα, σε αντίθεση με την αγορά των ΗΠΑ, όπου μόλις η Expedia ολοκληρώσει την εξαγορά της Orbitz, θα διεκδικήσει περισσότερα από τα τρία τέταρτα των οn line κρατήσεων στις ΗΠΑ, με την Priceline ως βασικό της ανταγωνιστή.

πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips