Σάββατο 9 Μαΐου 2015

6 συμβουλές για ασφαλή ταξίδια

Επειδή κάποια πράγματα ίσως να μην τα έχετε σκεφτεί από μόνοι σας, το click@Life φροντίζει να σας ανοίξει τα μάτια σχετικά με το πώς μπορείτε να είστε πιο ασφαλείς στο επόμενό σας ταξίδι.


Ξεχωρίστε τις κάρτες σας: Μην έχετε στο ίδιο σημείο (συνήθως πορτοφόλι) όλες σας τις κάρτες, χρεωστικές και πιστωτικές. Αν το πορτοφόλι αυτό κλαπεί, θα κάνετε κάποιον πολύ ευτυχισμένο, καθώς εσείς δεν θα έχετε ούτε μία πηγή χρημάτων εύκαιρη.

Μη βάζετε το πορτοφόλι σας στην πίσω τσέπη του τζιν: Σε συνέχεια του προηγούμενου, το πορτοφόλι σας έχει μεγάλη πιθανότητα να κλαπεί αν το τοποθετήσετε σε αυτή την τσέπη κι εσείς να μην το καταλάβετε, παρά μόνο όταν έρθει η ώρα να πληρώσετε ένα λογαριασμό. Μέσα σε ένα τσαντάκι ή σε μια εσωτερική τσέπη είναι η καλύτερη λύση.

Σκανάρετε όλα τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα: Αφήστε την παλιά μέθοδο της φωτοτυπίας και προτιμήστε να σκανάρετε τα έγγραφά σας, στέλνοντάς τα μετά μέσω email στον… εαυτό σας. Αν κάτι πάει στραβά, το email θα είναι πάντα εκεί.
Κάντε μια ταξιδιωτική ασφάλεια: Ένα μικροατύχημα σε ξένη χώρα, εκτός του ότι θα σας χαλάσει το ταξίδι, μπορεί να κοστίσει και μια μικρή περιουσία. Εκτός αν έχετε προνοήσει…

Κάντε τα απαραίτητα εμβόλια: Πριν από οποιοδήποτε ταξίδι, ειδικά σε πιο φτωχές χώρες, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για πιθανά εμβόλια που πρέπει να κάνετε ανάλογα με τον προορισμό σας και μάθετε τι πρέπει να προσέχετε όσο θα βρίσκεστε εκεί.

Μην προκαλείτε: Δεν χρειάζεται να πακετάρετε όλα σας τα κοσμήματα, ούτε να τα φοράτε σε κάθε ευκαιρία στο ταξίδι σας και προσέξτε ιδιαιτέρως με τις βιντεοκάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές που αφήνετε να κρέμονται στο λαιμό σας. Όσο δεν προκαλείτε, δεν κινδυνεύετε.

πηγή: clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips