Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Τα πέντε μυστικά που σας δίνουν ενέργεια και «ξυπνούν» τις αισθήσεις σας

Με άδειες τις «μπαταρίες» σίγουρα δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε όπως θα θέλαμε σε ένα βαρυφορτωμένο πρόγραμμα το οποίο πρέπει να φέρουμε εις πέρας. Αν και οι περισσότερες γυναίκες αναζητούμε την χαμένη μας ενέργεια σε ένα φλιτζάνι καφέ, οι ειδικοί μας προτείνουν αποτελεσματικότερους τρόπους προκειμένου να ανακτήσουμε την ενέργεια και να τονώσουμε τον οργανισμό μας!

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Yale αποκαλύπτει πως το πρώτο φως της μέρας, το κρύο ντους, ο τρόπος που θα ξυπνήσουμε και ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες πρόγευμα μπορούν να μας εξασφαλίσουν συνεχόμενη ροή ενέργειας!

Υιοθετήστε τα παρακάτω tips τα οποία δρουν σαν βιταμίνες στον οργανισμό μας!

1) Ανοιχτές κουρτίνες: Αν και οι περισσότερες γυναίκες συνηθίζουμε να κλείνουμε τις κουρτίνες πριν πάμε για ύπνο, οι ειδικοί μας προτείνουν να «κόψουμε» την συνήθεια αυτή, καθώς ο οργανισμός μας και πιο συγκεκριμένα το βιολογικό μας ρολόι χρειάζεται το πρώτο φως της μέρας για να ενημερωθεί ότι έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσει να σου επαναφέρει την ενέργεια σου. Ο Dr. Michael Terman, συγγραφέας του βιβλίου «Reset Your Inner Clock», εξηγεί όταν αφήνουμε τις κουρτίνες ανοιχτές, μόλις ξημερώσει άσχετα κι αν εμείς ακόμη κοιμόμαστε ο οργανισμός μας αντιλαμβάνεται ότι ήρθε η ώρα να βγει από το mood της χαλάρωσης και αρχίζει είναι σε εγρήγορση.

2) Don’t snooze it: Με τον πρώτο ήχο του ξυπνητηριού σου, όσο δύσκολο κι είναι προσπάθησε να σηκωθείς από το κρεβάτι. Σύμφωνα με μελέτες άτομα που σηκώνονται με το που ακούσουν το ξυπνητήρι έχουν 78% περισσότερη ενέργεια από τα άτομα που το αναβάλλουν για πέντε λεπτά πιο μετά!

3)Πρωινό: Η κατανάλωση προγεύματος είναι απαραίτητη για μια μέρα γεμάτη ενέργεια. Εκτός του ό,τι τα άτομα που δεν καταναλώνουν πρωινό, προσλαμβάνουν 30% περισσότερες θερμίδες (από όλα τα υπόλοιπα γεύματα), το πρωινό βοηθά τον μεταβολισμό και τον οργανισμό μας να ξυπνήσει ενώ αυτός με την σειρά του ξυπνά εμάς, χάρη στην ενέργεια που μας προσφέρει.

4) Γυμναστική: Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν έχει καλύτερο τρόπο να ξεκινάς την ημέρα σου απ’ ότι γυμναστική. Η γυμναστική παρέχει στον οργανισμό ενέργεια, τόνωση και ευεξία.

5) Κρύο ντους: Προτίμησε πριν φύγεις για την δουλεία να κάνεις ένα κρύο ντους για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσεις στην καλή κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση του εγκεφάλου.

πηγή: govastileto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips