Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Εξερεύνηση του Αιγαίου στο Golden Hall

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Golden Hall οργανώνουν τετράμηνη προβολή των 50 νησιών της περιοχής Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, δίνοντας στον επισκέπτη του εμπορικού κέντρου τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τον πολιτισμό και την ιστορία τους.

Μια βόλτα στο Golden Hall δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα τα νησιά του Νότιου Αιγαίου, στο πλαίσιο της ενέργειας “Discover the South Aegean”, η οποία εγκαινιάζεται σήμερα από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο στις 18.00 και θα διαρκέσει ως τις 10/9.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου προβολής των νησιών θα πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων μέσα από τις οποίες το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα μοναδικά πολιτιστικά μνημεία, τις συναρπαστικές παραλίες, τη γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου μαζί με επώνυμους chef, προσκαλούν τους επισκέπτες του Κέντρου να ταξιδέψουν γευστικά στη μοναδική κουζίνα του Αιγαίου, με την αυλαία να ανοίγει η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου που θα μυήσει το κοινό στα μοναδικά πιάτα του Αιγαίου, ενώ οι επισκέπτες του Golden Hall, θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά έργα των μαθητών των δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας που αποτυπώνουν με τον δικό τους τρόπο το νησί στο οποίο ζουν, μέσα από την έκθεση «Ζωγραφίζω το νησί μου».

Ταυτόχρονα, θα παρακολουθήσουν ένα μοναδικό διαδραστικό σεμινάριο με τίτλο «ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ», με τη Γκουρού της Ευτυχίας Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου να εξηγεί γιατί οι διακοπές είναι μια εσωτερική κατάσταση και οι μικροί φίλοι του Golden Hall, θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, δημιουργώντας με τα χέρια τους, τα δικά τους μικρά αντικείμενα από ξύλο, με τη βοήθεια Πάτμιου ξυλουργού.
Παράλληλα, εκθέσεις φωτογραφίας θα παρουσιάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ενέργειας, όπως η έκθεση «Η ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΤΑΜΑ», αλλά και η «ECSTASEA» της Μαρίνας Βερνίκου με φωτογραφίες της από το Αιγαίο  και τέλος, θα μπορέσουν να πάρουν όλοι μια πρώτη γεύση της μεγάλης έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη Ρόδο με τίτλο: «Ρόδος, η πύλη της Ανατολής», η οποία αποτελεί τη συνέχεια της έκθεσης που δημιουργήθηκε από το Μουσείο του Λούβρου και την απόλαυσε το κοινό του Παρισιού από τον Νοέμβριο του 2014 ως και τον Φεβρουάριο του 2015.

Πληροφορίες: “Discover South Aegean”, Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α, 210 7224824, εγκαίνια στις 20/5 στις 18.00.

πηγή: clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips