Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Οι «κρυμμένοι» κίνδυνοι των κατεψυγμένων τροφών

Η αλήθεια είναι ότι τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι βολικά, ειδικά για τους πολυάσχολους και τους εργένηδες και δίνουν την εύκολη και γρήγορη λύση για φαγητό, όταν δεν υπάρχει πολύς χρόνος ή όταν ο προϋπολογισμός έχει πέσει έξω και το να παραγγείλει κάποιος ή να φάει έξω θεωρείται πολυτέλεια. Αν, όμως, η κατανάλωσή τους εισβάλει δυναμικά στην κάθε σας μέρα, τότε πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τις ετικέτες τους.


Τα κατεψυγμένα λαχανικά και ψάρια αποτελούν μία ασφαλή επιλογή, καθώς δεν περιέχουν πρόσθετο αλάτι ή λίπος. Μάλιστα τα κατεψυγμένα λαχανικά περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, καθώς καταψύχονται άμεσα μετά τη συγκομιδή τους. Επίσης τα κατεψυγμένα ψάρια, τα οποία είναι και πιο οικονομικά, είναι άριστη πηγή πρωτεϊνης και ω3 λιπαρών οξέων, στοιχεία απαραίτητα για καλή υγεία, όπως αναφέρει η Αναστασία Κόκκαλη, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.

Παρ’ όλο που μπορεί να υπάρχουν και εξαιρέσεις, τα περισσότερα κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και αλάτι, ενώ συνήθως είναι φτωχά σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, σημειώνει η ειδικός.
Η περιεκτικότητά τους σε νάτριο είναι σίγουρα άλλος ένας σημαντικός παράγοντας που καθιστά τις τροφές αυτές ανθυγιεινές, όταν η κατανάλωσή τους γίνεται καθημερινά και χωρίς μέτρο, ενώ η κυρία Κόκκαλη συστήνει να τσεκάρετε προσεκτικά τις ετικέτες τους και να επιλέγετε αυτά με λιγότερα από 800mg νατρίου, αποφεύγοντας όλα αυτά που περιέχουν κρεμώδεις λιπαρές σάλτσες, τυριά και φυτικά έλαια.

Για να φέρετε ισορροπία στο γεύμα σας, φροντίστε όταν καταναλώνετε ένα έτοιμο γεύμα, όπως, π.χ, πίτσα, να τη συνδυάζετε με σαλάτα φρέσκων εποχικών λαχανικών, ώστε να βελτιώσετε την πρόσληψη φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.

πηγή: clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips