Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Πως θα απαλλαγείς από τις ευρυαγγείες στα πόδια

Ναι στην άσκηση και στην υγιεινή διατροφή, όχι στα δωδεκάποντα και την ορθοστασία . Τι λέει η δερματολόγος μας για το πώς θα προλάβουμε τις ευρυαγγείες, αλλά και για τα μέσα που έχουμε για να τις "σβήσουμε" εντελώς.

Από τη Νανά Χατζή

Αντί να  καμουφλάρεις τις κόκκινες και μπλε φλέβες στα πόδια σου, μάθε πώς  θα τις θεραπεύσεις αλλά και πώς θα προλάβεις την επανεμφάνισή τους. Η δερματολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας & Laser της κλινικής Cosmetic Derma Medicine μας αποκάλυψε όσα πρέπει να γνωρίζουμε.

1) Πώς μπορούμε να προλάβουμε την εμφάνιση ευρυαγγειών στα πόδια;

Αποφεύγοντας την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το χαμάμ, τη σάουνα και τις θερμαντικές κρέμες.
Δεν πρέπει να στεκόμαστε πολλές ώρες όρθιες αλλά αντίθετα να ασκούμαστε γιατί η φυσική δραστηριότητα βελτιώνει τη φλεβική κυκλοφορία.
Φοράμε ελαστικό καλσόν -όλες τις εποχές εκτός από το καλοκαίρι- που προφυλάσσει ειδικά αν υπάρχει φλεβική ανεπάρκεια.
Τέλος περιορίζουμε στο ελάχιστο τις ώρες που φοράμε τακούνια γιατί επιβαρύνουν τη φλεβική κυκλοφορία.
Μειώνουμε την πιθανότητα να εμφανίσουμε κι άλλες ευρυαγγείες ή  να μεγαλώσουν οι υπάρχουσες ως εξής: Ξαπλώνουμε με τα πόδια μας ελαφρώς ανυψωμένα, τα κινούμε, φοράμε άνετα παπούτσια. Πολύ βοηθούν τα δροσερά ποδόλουτρα, η ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και σε προανθοκυανιδίνες (σταφύλια, φράουλες κλπ), διοσμίνη και εσπεριδίνη (κίτρο, πορτοκάλι, λεμόνι, κακάο κλπ).

2) Ποια είναι η θεραπεία κλειδί για να απαλλαγούμε από τις ευρυαγγείες;

Εφόσον δεν υπάρχει φλεβική ανεπάρκεια ή την έχουμε αντιμετωπίσει, προχωράμε στη θεραπεία των ευρυαγγειών. Συνήθως εφαρμόζουμε δύο μεθόδους: την σκληροθεραπεία και το λέιζερ. Στην πρώτη εγχέουμε μια σκληρυντική ουσία μέσα στις ευρυαγγείες των ποδιών. Απαιτούνται συνήθως 2 με 3 συνεδρίες, αναλόγως την έκταση του προβλήματος. Στις πιο λεπτές και επιφανειακές ευρυαγγείες εφαρμόζουμε την θεραπεία με το Nd: Yag Laser

3) Υπάρχουν παρενέργειες από τη θεραπεία;

Και οι δύο μέθοδοι γίνονται στο ιατρείο. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και αμέσως μετά μπορούμε να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας. Ο χρόνος αποθεραπείας ειναι μηδενικός. Πιθανές παρενέργειες μετά την θεραπεία είναι εκχυμώσεις (μελανιές) και ερεθισμός, συμπτώματα που υποχωρούν  γρήγορα.

πηγή: joytv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips