Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

4 μύθοι για την περιποίηση της επιδερμίδας σου καταρρίπτονται

Η αλήθεια είναι πως πρέπει να αφιερώνεις καθημερινά αρκετό χρόνο στην περιποίηση της επιδερμίδας σου, ώστε να δείχνεις πάντα λαμπερή. Είσαι σίγουρη όμως, πως όλες οι διαδικασίες που ακολυθείς και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς είναι κατάλληλα για την επιδερμίδα σου;

1. Χρησιμοποιείς ζεστό νερό για να ανοίξουν οι πόροι

Πρόκειται για έναν μύθο, που ίσως κάποτε είχαμε ακούσει και θεωρούσαμε σωστό. Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά, καθώς το πολύ ζεστό νερό θαμπώνει την επιδερμίδα σου.

2. Οι τονωτικές lotion ξηραίνουν το πρόσωπό σου και καλό είναι να μην τις χρησιμοποιείς

Συνήθως παρεξηγούμε τη χρήση των τονωτικών lotion και πολλές φορές τις χρησιμοποιούμε χωρίς να εφαρμόζουμε στη συνέχεια την ενυδατική μας. Αν ακολουθήσεις τη σωστή σειρά στην περιποίηση της επιδερμίδας σου, θα παρατηρήσεις ότι ακόμη και η τονωτική lotion σου είναι χρήσιμη, γι’ αυτό καλό είναι να μην την παραλείπεις. Αφού λοιπόν, πλύνεις καλά το πρόσωπό σου, μπορείς να εφαρμόσεις τη λοσιόν σου και έπειτα την ενυδατική κρέμα προσώπου.

3. Οι ρυτίδες είναι κληρονομικές

Μην παραξενευτείς αν δεις ρυτίδες γύρω από τα μάτια σου, ενώ η μητέρα σου έχει ακόμη πρόσωπο λείο και λαμπερό. Η κληρονομικότητα σίγουρα παίζει ρόλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο τρόπος που περιποιείσαι το πρόσωπό σου δεν επηρεάζει την όψη του. Άρα συνέχισε την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σου και διάλεγε πάντα τα κατάλληλα προϊόντα.

4. Τα προϊόντα απολέπισης είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξαφανίσεις τα μαύρα στίγματα

Η αλήθεια είναι πως τα προϊόντα απολέπισης βοηθάνε αρκετά στην εξάλειψη τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εξαφανίζονται τελείως, αφού οι πόροι είναι γεμάτοι σμήγμα. Καλό είναι να καθαρίζεις προσεκτικά καθημερινά το πρόσωπό σου και να ακολουθείς μία σχολαστική διαδικασία περιποίησης της επιδερμίδας σου. Θα σου φανούν πολύ χρήσιμα τα προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ και καθαρίζουν τους πόρους.

πηγή: joytv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips