Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

5 ταξιδιωτικές εφαρμογές που θα σας λύσουν τα χέρια

Ακόμη και όσοι δεν είναι λάτρεις της τεχνολογίας, μπορούν εύκολα να εκτιμήσουν ότι ο κόσμος των εφαρμογών που μας έχει ανοιχτεί με τα smartphones, μας έχει διευκολύνει σε πολλές φάσεις της ζωής.

Ειδικά όμως όταν βρισκόμαστε στο εξωτερικό και ειδικά σε χώρες όπου οι ντόπιοι δεν φημίζονται για τα αγγλικά τους, κάποιες εφαρμογές  μοιάζουν με φως σε σκοτεινό τούνελ. Δείτε 5 πολύ χρήσιμες και κατεβάστε τες στο κινητό σας πριν το επόμενο ταξίδι.

Free Wi-Fi Finder
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η εφαρμογή free wi-fi finder σας βοηθάει σε ακριβώς αυτό, αφού με περισσότερες από 320 χιλιάδες συνδέσεις σε πάνω από 140 χώρες, σας επιτρέπει να βρείτε σημεία από τα οποία μπορείτε να συνδεθείτε δωρεάν στο διαδίκτυο.

Around me
Για να μη στέκεστε μόνοι και προβληματισμένοι στη μέση του δρόμου, ψάχνοντας ποιον να ρωτήσετε για ένα κοντινό καφέ, εστιατόριο ή στάση λεωφορείου, εγκαταστήστε την εφαρμογή Around Me. Αναγνωρίζει άμεσα το σημείο στο οποίο βρίσκεστε και σας βοηθάει να βρείτε την πλησιέστερη τράπεζα, νοσοκομείο, κινηματογράφο, εστιατόριο κλπ.

XE Currency
Όλες οι τιμές συναλλάγματος σε πραγματικό χρόνο, για να ξέρετε ακριβώς τι πληρώνετε και να μην πέφτετε θύμα αυτών που πάνε να εκμεταλλευτούν τους τουρίστες.

Google Maps
Τι πιο απαραίτητο σε ένα ταξίδι από τορτη; Η εφαρμογή αυτή σας επιτρέπει να κατεβάσετε χάρτες, να εντοπίσετε τα μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε και να είστε εκ των προτέρων έτοιμοι και οργανωμένοι, χωρίς απαραίτητη τη σύνδεση στο internet.

Word Lens
Η εφαρμογή Word Lens σας μεταφράζει επιγραφές και οτιδήποτε άλλο συναντήσετε στο δρόμο σας, μέσω της κάμερας του κινητού σας σε 36 γλώσσες. Μόλις βρεθείτε μπροστά από μια πινακίδα που δεν καταλαβαίνετε τι λέει, στρέψτε την κάμερα του κινητού σας προς αυτή κι αφήστε το Word Lens να κάνει όλη τη δουλειά, μεταφράζοντάς την επί τόπου, ακόμη κι αν δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

πηγή: clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips