Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Έλαιο argan: το «υγρό χρυσάφι» της ομορφιάς σας

Οι μαροκινοί το αποκαλούν «Υγρό Θεό» ή «υγρό χρυσάφι» της ερήμου, χάρη στις ευεργετικές του επιδράσεις για το δέρμα και τα μαλλιά. Το έλαιο Argan παράγεται από τους πυρήνες του ομώνυμου δένδρου, που ευδοκιμεί κυρίως στο Μαρόκο.

Πού βρίσκεται;
Το έλαιο Argan εξάγεται από το κουκούτσι των καρπών του δένδρου Argan, που ευδοκιμεί στο Μαρόκο. Είναι πολύτιμο για θρεπτικές και ιατρικές εφαρμογές, αλλά κυρίως, για τη χρήση του στην κοσμετολογία όπου θεωρείται πολύτιμο τόσο για τις εξαιρετικές του ιδιότητες όσο και για τη σπανιότητά του.

Αποτελεί εδώ και χρόνια μυστικό ομορφιάς για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Προλαμβάνει και θεραπεύει το σκασμένο δέρμα και καταπολεμά τις ρυτίδες ενώ κορυφαία θεωρείται και η αντιγηραντική του δράση, διατηρώντας την επιδερμίδα ελαστική και σφριγηλή. Όλες αυτές οι σχεδόν θαυματουργές ιδιότητές του, το καθιστούν ένα «υπερόπλο» στα χέρια της σύγχρονης κοσμετολογίας με ολοένα και περισσότερες εταιρίες να το περιλαμβάνουν στα προϊόντα τους.

Η διαδικασία της συλλογής του ελαίου argan, μόνο εύκολη δεν μπορεί να θεωρηθεί . Χρειάζονται τουλάχιστον 20 ώρες δουλειάς για να παραχθεί ένα και μόνο λίτρο λαδιού.

Ένα super έλαιο
Τι είναι αυτό όμως, που το καθιστά τόσο ξεχωριστό; Οι ειδικοί αναφέρονται στην περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που δημιουργούν ένα ανεπανάληπτο κοκτέιλ αναδόμησης.  Το μυστικό φαίνεται ότι κρύβεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ακόρεστα λιπαρά οξέα (80%). Επιπλέον, αποτελεί μια από τις πιο πλούσιες φυσικές πηγές βιταμίνης Ε. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει δεκαπλάσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, σε σχέση με το ελαιόλαδο, ενώ περιέχει επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες, σκουαλένιο, φαινόλες και καροτένια, που δρουν εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Περιέχει 70,2 mg βιταμίνης Ε ανά 100 γραμ., (βιταμίνη πολύ σημαντική για το δέρμα) σε αντίθεση με το ελαιόλαδο που περιέχει μόλις 12 mg ή το φοινικέλαιο που περιέχει 25,6 mg. Γι’ αυτό και είναι το πιο θρεπτικό, ενυδατικό και αντιρυτιδικό έλαιο που συναντάμε στη φύση.

Πού ωφελεί;

Όσο για τις θαυματουργές ιδιότητές του; Ας τις δούμε αναλυτικά:
Aντιρυτιδικό
Αντιοξειδωτικό
Ανανεώνει τα κύτταρα
Μειώνει το βάθος των ουλών
Ανακουφίζει τα εκζέματα
Κατά της νεανικής ακμής
Ισορροπεί την παραγωγή σμήγματος
Ενυδατώνει σε βάθος
Χρησιμοποιείται κατά των ραγάδων
Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα
Δυναμώνει τα μαλλιά και δίνει λάμψη στην τρίχα
Θρέφει τις σπασμένες άκρες των μαλλιών
Ανακουφίζει από τη φαγούρα
Ενισχύει τα αδύναμα νύχια
Επουλώνει από τα εγκαύματα

Πού θα το βρείτε;
Σήμερα, το έλαιο argan, υπάρχει σε πληθώρα καλλυντικών για το πρόσωπο, σαμπουάν για τα μαλλιά ενώ κυκλοφορεί και σε επιλεγμένα super market και καταστήματα βιολογικών τροφίμων. 

πηγή: clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips