Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Πως μπορούμε να ενισχύσουμε τον μεταβολισμό μας;

Η γυμναστική, το πράσινο τσάι, οι καυτερές πιπεριές είναι μερικά από αυτά που συνιστούν οι ειδικοί για να ενισχύσουμε τον μεταβολισμό μας και να κάψουμε το περιττό λίπος. Πόση μεγάλη διαφορά κάνουν, όμως, στην προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά; Σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Louisiana, Tim Church, όχι μεγάλη!

Ο μεταβολισμός κάθε ανθρώπου εξαρτάται από δύο παράγοντες: τα γονίδια και το μέγεθος του. Αν οι γονείς σας είχαν αργούς μεταβολισμούς τότε μάλλον θα έχετε κι εσείς ενώ αν είστε μικρόσωμη τότε επίσης θα έχετε αργό μεταβολισμό, Όσο πιο μεγάλο είναι το μέγεθός σας τόσο πιο γρήγορο μεταβολισμό έχετε, γιατί καίει περισσότερες θερμίδες καθημερινά.

Σύμφωνα με έρευνες κάποιες μικρές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες ή στην γυμναστική που κάνουμε μπορεί να ΄ξυπνήσουν’ τον μεταβολισμό αλλά όχι σημαντικά. Για παράδειγμα, εάν αυξήσετε το τσάι που πίνετε σε 2 με 4 κούπες καθημερινά, τότε θα αυξήσετε τον μεταβολισμό σας κατά 50 θερμίδες καθημερινά, δηλαδή θα χάσετε περίπου 2 κιλά σε ένα χρόνο. Το ίδιο συμβαίνει και με την καυτερή πιπεριά που μπορεί να μειώσει τους πόντους στην κοιλιά, αλλά και με την γυμναστική. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η γυμναστική καίει θερμίδες και όχι λίπος ενώ λειτουργεί υποστηρικτικά για τον μεταβολισμό μας, αφού τα οφέλη που μας προσφέρει είναι περίπου αύξηση του μεταβολισμού κατά 8 θερμίδες καθημερινά.

Αν θέλετε να δείτε αποτελέσματα, οι ειδικοί προτείνουν καθημερινή άσκηση. «Το μυστικό είναι να είμαστε καθημερινά πιο δραστήριοι. Για να χάσουμε κιλά πρέπει να κάνουμε σκληρή δουλειά. Ο κόσμος δεν θέλει να το ακούει, αλλά είναι η αλήθεια» λέει ο Church.

πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips