Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Δίαιτα κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών

Η μάχη σας με τα κιλά ξεκίνησε στην αρχή της άνοιξης και τώρα πλησιάζει η ώρα που περιμένατε τόσους μήνες… Να βγείτε στη παραλία!!! Οι περισσότερες δεχτήκατε κολακευτικά σχόλια για την αλλαγή αυτή και είστε διατεθειμένες να διατηρήσετε το τωρινό σας βάρος ή/και να έχετε μια μικρή απώλεια κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Πως όμως θα γίνει αυτό;

Ζυγιστείτε τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι όσο πιο συχνά ζυγιζόμαστε, τόσο πιο αποτελεσματικά διαχειριζόμαστε το βάρος μας.

Προσέξτε την ποσότητα και την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνετε. Έχετε στο μυαλό σας ότι συνήθως οι μερίδες που μας σερβίρονται είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που πραγματικά χρειαζόμαστε. Επίσης προσπαθήστε να μετριάσετε τα τηγανιτά φαγητά καταναλώνοντάς τα λιγότερο συχνά, καθώς μας προσφέρουν extra θερμίδες.

Θυμηθείτε το «κανόνα του πιάτου». Γεμίστε το ½ του πιάτου σας με λαχανικά (ωμά, ψητά, βραστά, ανάμεικτα), ¼ με μια πηγή πρωτεΐνης (κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, κόκκινο κρέας, αυγό) και το άλλο ¼ με ένα αμυλούχο προϊόν (ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι κατά προτίμηση ολικής αλέσεως).

Διατηρείστε τη σωστή διατροφική συμπεριφορά που αποκτήσατε πηγαίνοντας στο διαιτολόγο σας.

Δηλαδή:

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα πλήρες πρωινό. Στο πρωινό οι ομάδες τροφίμων που πρέπει να καταναλώνονται είναι η ομάδα του γάλακτος (προτιμήστε τα ημιαποβουτυρωμένα), των δημητριακών - αμυλούχων, των φρούτων και των χυμών τους, των καλών λιπαρών όπως οι μαλακές μαργαρίνες ή/και η ομάδα του κρέατος, με αντιπροσώπους το τυρί και το αυγό.

Διατηρείστε επαρκείς ποσότητες φρούτων και λαχανικών στο ημερήσιο διαιτολόγιο σας.

Με κάθε φαγητό καταναλώστε παράλληλα σαλάτα, που λόγω φυτικών ινών των λαχανικών, συμβάλλει στον κορεσμό. Προσοχή στη ποσότητα του ελαιολάδου που θα χρησιμοποιήσετε. Το λίπος, ακόμη και αν είναι «καλής» ποιότητας δεν παύει να έχει αρκετές θερμίδες (9 Kcal ανά γραμμάριο λίπους)
Η κατανάλωση του αλκοόλ να γίνεται με μέτρο.

Περιορίστε τα γλυκά. Προτιμήστε το παγωμένο γιαούρτι (80 θερμίδες/μερίδα) ή μία μπάλα σπιτικό παγωτό.

Επιλέξτε ένα είδος φυσικής δραστηριότητας. Ρακέτες, beach volley, θαλάσσια σπορ, κολύμπι, είναι δραστηριότητες συνδεδεμένες με τα καλοκαίρια μας. Εναλλακτικά εκμεταλλευτείτε τα απογεύματά σας και πραγματοποιήστε έναν περίπατο που θα βελτιώσει τη φυσική σας κατάσταση και ταυτόχρονα θα σας χαλαρώσει.

Τέλος, διατηρείστε επικοινωνία με τον/την διαιτολόγο σας! Μαζί μπορείτε να βρείτε λύση σε κάθε τι που σας προβληματίζει. Αν υιοθετήσετε τα παραπάνω, τότε έχετε αναγάγει τη σωστή διατροφή και την άσκηση σε ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ.

Καλές διακοπές…

πηγή: zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips