Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Σολάριουμ: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι

Το πολυπόθητο μαύρισμα είναι επιθυμία όλων μας, γυναικών και αντρών, ιδιαίτερα εκείνων που δεν έχουν τη δυνατότητα να περάσουν αρκετές ημέρες στην παραλία μαυρίζοντας με φυσικό τρόπο. Μπορούμε λοιπόν να μαυρίσουμε κάνοντας αντί ηλιοθεραπεία, solarium ή παραμονεύουν δυσάρεστες συνέπειες από τη χρήση του;

Η συγκεκριμένη μέθοδος μαυρίσματος σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι και ένας εύκολος τρόπος να μαυρίσει κάποιος, ακόμα και αν μπορεί να βρεθεί στην παραλία, αλλά θέλει να αποφύγει την ηλιοθεραπεία. Είναι μία διαδικασία κατά την οποία λάμπες που εκπέμπουν ακτινοβολία, παρόμοια με αυτήν που δεχόμαστε από τον ήλιο, συμβάλλουν στο να μαυρίσει το δέρμα μας. 

Τα τελευταία χρόνια το solarium έχει εξελιχθεί αρκετά, αντισταθμίζοντας την UVA και την UVB ακτινοβολία, ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν στο ελάχιστο, ο κίνδυνος για το δέρμα μας. Το άτομο που υποβάλλεται στη διαδικασία αυτή, θα πρέπει να φορά μαγιό και ειδικά γυαλιά για προστασία στα μάτια.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα;

Παρόλο που το solarium έχει φανατικούς εχθρούς - όπως και φίλους - έχει και κάποια πλεονεκτήματα, όπως το γεγονός ότι η έκθεση σε ακτινοβολία UV ενισχύει την παραγωγή βιταμίνης D στο δέρμα. Επίσης, το δέρμα απαλλάσσεται από την ακμή εάν υπάρχει, γιατί αφυδατώνει το δέρμα, δεν προκαλεί τα εγκαύματα που μπορεί να προκύψουν από το φυσικό μαύρισμα, ενώ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Τέλος, προσφέρει σε πολύ σύντομο χρόνο ένα ομοιόμορφο μαύρισμα, κάτι που σε κάθε άλλη περίπτωση χρειάζεται ώρες στον ήλιο για να αποκτηθεί, χωρίς το ίδιο αποτέλεσμα.

Το solarium όμως κρύβει και σοβαρούς κινδύνους.

Ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος, είναι η εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.
Μπορεί να προκαλέσει σε βάθος χρόνου βλάβες στην όραση.
Ενέχει κινδύνους εμφάνισης πρόωρης γήρανσης, εξαιτίας καταστροφής του κολλαγόνου του δέρματος.
Το δέρμα μπορεί να ερεθιστεί και να παρουσιάσει δερματολογικά προβλήματα.

Το μαύρισμα που χαρίζει, δεν διαρκεί πολύ, οπότε οι κίνδυνοι και τα προβλήματα που προέρχονται από το solarium, είναι ένα μεγάλο ρίσκο που παίρνουμε για πρόσκαιρα αποτελέσματα.

Κατά τη διαδικασία του solarium, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό. Επίσης θα πρέπει να το αποφύγετε εάν είστε αλλεργικοί στον ήλιο, είστε σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή λοχείας, εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή είστε ήδη ηλιοκαμμένοι, εάν αντιμετωπίζετε δερματικά προβλήματα, καθώς επίσης προβλήματα σε αγγεία, όπως φλεβίτιδα κλπ

πηγή:iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips