Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

4+1 travel facts που επιβεβαιώνουν τα οφέλη των ταξιδιών

Μπορεί η ιδέα ενός ταξιδιού να αγχώνει τους πιο «σπιτόγατους», σε ένα γενικότερο πλαίσιο όμως, τα ταξίδια κάνουν καλό. Δείτε πόσο και γιατί.

1. Τα ταξίδια μειώνουν το στρες
Μέσα σε μόλις 2 μέρες άφιξης σε οποιονδήποτε προορισμό για αναψυχή, το 89% των ταξιδιωτών αναφέρει μείωση του άγχους.
2. Οι ταξιδιώτες είναι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι (πριν το ταξίδι)
Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το NHTV Breda University Εφαρμοσμένων Επιστημών στην Ολλανδία, με επικεφαλής τον Dr. Jeroen Nawijn, οι ταξιδιώτες αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας πριν από ένα ταξίδι, σε σχέση με τους υπόλοιπους, ενώ κατά την επιστροφή, μόνο όσοι είχαν μακρές και χαλαρωτικές διακοπές διατηρούν τα επίπεδα ευτυχίας τους. Γενικότερα, όμως, τα επίπεδα ευτυχίας κινούνται στα ίδια επίπεδα μετά το ταξίδι, τόσο για όσους ταξιδεύουν, όσο και για όσους δεν ταξιδεύουν.

3. Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες αυξάνουν την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων
Οι ταξιδιώτες, ειδικά οι μοναχικοί που πραγματοποιούν πολλά ταξίδια μόνοι τους, φαίνεται πως είναι πιο «δυνατοί» στην επίλυση προβλημάτων. Σε αυτό ρόλο παίζει και η εμπειρία τους στην αντιμετώπιση ταξιδιωτικών δυσκολιών, χωρίς βοήθεια και χωρίς τη σιγουριά ενός δικού τους ατόμου στο πλάι τους.

4. Οι διακοπές μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων
Αμερικάνικη έρευνα της Global Commission και του Transamerica Center σε συνεργασία με την Travel Association των Η.Π.Α. έδειξε ότι οι γυναίκες που έκαναν διακοπές κάθε 6 χρόνια ή λιγότερο είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν καρδιακή προσβολή, σε σχέση με αυτές που έκαναν διακοπές δυο φορές το χρόνο. Όσον αφορά τους άντρες, όσοι δεν έκαναν διακοπές ετησίως παρουσίασαν 20% αυξημένο κίνδυνο θανάτου και 30% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις.
Και κάτι για να ξέρετε ποιους να… ζηλεύετε:

5. Οι κάτοικοι της Αυστρίας δικαιούνται από την εργασία τους τη μεγαλύτερη άδεια, αφού έχουν 22 ημέρες πληρωμένης άδειας και 13 ημέρες πληρωμένων αργιών.

πηγή: clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips