Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Αυτά τα 6 καθαριστικά tips θα αλλάξουν εντελώς το καλοκαίρι σας!

Το καλοκαίρι δεν ταιριάζει με κουραστικές δουλειές στο σπίτι. Ωστόσο, δυστυχώς όταν τις περισσότερες μέρες του καλοκαιριού είστε στο σπίτι σας κάποιες δουλειές πρέπει να γίνουν. Εκμεταλλευτείτε τα παρακάτω tips για να καθαρίσετε το σπίτι σας πιο εύκολα και γρήγορα.

Χρησιμοποιήστε κάποια τρόφιμα για να καθαρίσετε επιφάνειες
Δεν λέμε να χρησιμοποιήσετε το παστίτσιο που περίσσεψε, αλλά αν μαγειρεύοντας σας περίσσεψε μισό λεμόνι γιατί να μην το χρησιμοποιήσετε όπως είναι για να γυαλίσετε και να απολυμάνετε τις βρύσες του σπιτιού και τις ανοξείδωτες επιφάνειες μέσα σε λίγα λεπτά;

Κάντε τη μαγιονέζα τον καλοκαιρινό σας φίλο Το καλοκαίρι οι επισκέψεις από φίλους αυξάνονται και έτσι αυξάνεται και ο κίνδυνος να στάξει νερό ή ποτό πάνω στο αγαπημένο σας ξύλινο τραπεζάκι. Δεν χρειάζεται να ιδρώνετε κάθε φορά που συμβαίνει αυτό. Απλά βάλτε λίγη μαγιονέζα στην επιφάνεια που βράχηκε, αφήστε για μια ώρα και στη συνέχεια καθαρίστε με ένα πανάκι.

Καθαρίστε το γκριλ όσο ακόμα είναι ζεστό
Το γκριλ είναι ένας τρόπος να μαγειρεύετε νόστιμα, γρήγορα και υγιεινά. Το καλοκαίρι λοιπόν γίνεται σίγουρα ο σύμμαχός σας στο μαγείρεμα. Πώς θα το καθαρίσετε όμως γρήγορα χωρίς να σας βγει η πίστη; Απλά κάντε υπομονή λίγο πριν φάτε και τρίψτε το γκριλ όσο είναι ζεστό με ένα συρμάτινο σφουγγάρι. Τα υπολείμματα θα φύγουν πανεύκολα και δεν θα χρειαστεί μετά να τρίβετε με τις ώρες.

Διώξτε τη μούχλα και τις άσχημες μυρωδιές από τις ηλεκτρικές συσκευές
Πολλές ηλεκτρικές συσκευές το καλοκαίρι μυρίζουν έντονα εξαιτίας της υγρασίας. Για να διώξετε την άσχημη μυρωδιά από το πλυντήριό σας βάλτε ένα κενό πλυντήριο μόνο με απορρυπαντικό και ζεστό νερό. Μόλις ολοκληρωθεί, ανοίξτε την πόρτα για να στεγνώσει φυσικά. Οι μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί.

Διατηρήστε το μαγιό σας σαν καινούριο
Για να διατηρήσετε το μαγιό σας σαν καινούργιο το καλοκαίρι καλό είναι να το βρέχετε αμέσως με το που βγείτε από τη θάλασσα. Έτσι φεύγει το περισσότερο αλάτι αλλά και το αντηλιακό που ίσως έπεσε πάνω στο μαγιό σας. Τα αντηλιακά συνήθως περιέχουν μια ουσία που μπορεί να αφήσει ακόμα και μόνιμους λεκέδες. Γι’ αυτό πλύνετε το κατευθείαν και μην το στύβετε πολύ γιατί χαλάει το λάστιχο.

Καθαρίστε τα καλοκαιρινά παιχνίδια των παιδιών σας
Μην αφήνετε μπρατσάκια, πλαστικά παιχνίδια, στρώματα και κουβαδάκια χωρίς να τα καθαρίσετε. Αρκεί ένα πανάκι με λίγο ξύδι για να απολυμάνετε την επιφάνεια των παιχνιδιών. Έτσι θα είστε σίγουροι πως τίποτα τέτοιο δεν θα βλάψει το δέρμα του παιδιού σας.

πηγή: spyrossoulis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips