Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

4 κακές συνήθειες που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά

Εάν δεν ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή και δεν κάνετε γυμναστική τότε είναι λογικό να έχετε περιττό λίπος στην κοιλιά ή πολλούς πόντους στην μέση. Εάν όμως γυμνάζεστε καθημερινά και τρώτε λαχανικά και φρούτα, αλλά παρόλα αυτά δεν μπορείτε να χάσετε το λίπος ίσως συντρέχουν άλλοι λόγοι:

1.Κάπνισμα: Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο BMJ, το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του λίπος στην περιοχή της κοιλιά, ενώ σύμφωνα με μια διαφορετική έρευνα που εξέτασε 300 επισκέπτες σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Νότιας Κορέας, το κάπνισμα συσχετίζεται με την αύξηση του σπλαχνικού λίπους που δημιουργεί προβλήματα υγείας.

2.Διαιτητικά ποτά: Τα διαιτητικά ποτά ή αναψυκτικά αυξάνουν τους πόντους στην περιοχή της μέσης και της κοιλιάς, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας που παρακολουθούσε 700 ενήλικες άνω των 65 ετών επί 9 χρόνια.  

3.Ηχορύπανση: Η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες που σύμφωνα με τους ειδικούς ευθύνεται για την αποθήκευση του λίπους στην κοιλιά, μπορεί να αυξηθεί λόγω ηχορύπανσης. Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Karolinska της Στοκχόλμης, οι ενήλικες που ζουν κοντά σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς ή δρόμους με κίνηση έχουν περισσότερους πόντους στη μέση συγκριτικά με ανθρώπους που ζουν σε πιο ήσυχες γειτονιές.

4. Έλλειψη ύπνου: Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει παχυσαρκία, αφού επηρεάζει τις ορμόνες που ελέγχουν την όρεξη, όμως μπορεί να αυξήσει και το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, ειδικά αν κοιμάστε λιγότερες από 6 ώρες κάθε βράδυ.

πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips