Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

9 Συμβουλές για τη διατήρηση υγιών αρθρώσεων

1. Κίνηση. Ένα από τα απλούστερα και ευκολότερα πράγματα που πρέπει να κάνετε για τη διατήρηση υγιών αρθρώσεων είναι απλά να κινήστε. Αποφύγετε να κάθεστε για παρατεταμένες περιόδους χωρίς κίνηση, να σηκώνεστε κάθε μισή ώρα με σαράντα πέντε λεπτά για να κάνετε μερικά βήματα και μερικές διατάσεις.

2. Διατήρηση του εύρους κίνησης. Η διατήρηση του εύρους κίνησης είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, καθώς η κίνηση στο πλήρες εύρος κινητοποιεί το αρθρικό υγρό για τη σωστή λίπανση της άρθρωσης.
3. Έλεγχος της σταθερότητας των αρθρώσεων. Ο αντανακλαστικός χρόνος σταθεροποίησης των αρθρώσεων μέσω του νευρομυϊκού συστήματος είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συντελεί στη διατήρηση της αρθρικής ακεραιότητας, τόσο στις καθημερινές δραστηριότητες όσο και κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων. Αυτό μπορεί να συμβεί κυρίως μέσω της ιδιοδεκτικής προπόνησης.
4. Έλεγχος της ταχύτητας στην προπόνηση με αντιστάσεις. Η ενδοαρθρική πίεση εξαρτάται από την ταχύτητα κίνησης της άρθρωσης, για το λόγο αυτό η ταχύτητα των επαναλήψεων στην προπόνηση με αντιστάσεις πρέπει να είναι ελεγχόμενη.
5. Προετοιμασία για κίνηση με κίνηση. Πολλοί τραυματισμοί είναι αποτέλεσμα απότομων κινήσεων του σώματος χωρίς αυτό να είναι σωστά προετοιμασμένο. Προετοιμαστείτε για κίνηση με τις σωστές κινήσεις, (λειτουργική προθέρμανση) για να προλάβετε τους τραυματισμούς, να διατηρήσετε υγιείς τις αρθρώσεις σας και για να αντιληφθείτε περισσότερο πώς πρέπει να κινήστε με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο.
6. Διάταση και ενδυνάμωση των σωστών μυών. Πολλοί άνθρωποι έχουν αγαπημένες ασκήσεις και στις διατάσεις και στην ενδυνάμωση. Έτσι χωρίς να το καταλαβαίνουν ενισχύουν κάποιους μύες εις βάρος κάποιων άλλων με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε μυϊκές ανισορροπίες και στη συνέχεια σε τραυματισμό. Στην πραγματικότητα χρειάζονται περισσότερο τις ασκήσεις που δεν τους αρέσουν.
7. Εκμάθηση της σωστής εκτέλεσης των ασκήσεων. Η σωστή τεχνική εκτέλεσης των ασκήσεων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων.
8. Σωστή επιλογή ασκήσεων. Για τη σωστή επιλογή των ασκήσεων τόσο για την ενδυνάμωση όσο και για τη διάταση είναι απαραίτητος ο μυοσκελετικός έλεγχος. Ο μυοσκελετικός έλεγχος θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δημιουργία ενός ισορροπημένου προγράμματος ασκήσεων που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.
9. Διατροφή. Τρώτε τροφές πλούσιες σε βιοφλαβονοειδή όπως τα μήλα, τα εσπεριδοειδή, το κόκκινο λάχανο, τα κρεμμύδια, ο μαϊντανός, το σέλινο, οι ντομάτες, τα κεράσια, τα δαμάσκηνα και άλλα φρούτα. Τα βιοφλαβονοειδή είναι οι υδατοδιαλυτές χρωστικές ουσίες των φυτών και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Πίνετε άφθονο νερό.

πηγή: zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips