Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ποια είναι η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο για το 2016;

Η Βιέννη ανακηρύχθηκε και το 2016 η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα  ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, κατακτώντας για έβδομη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στον κατάλογο των 230 μητροπόλεων του κόσμου, που αξιολογεί σε μεγάλη της έρευνα σε ετήσια βάση η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών  «Mercer».
      
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, δεύτερη στην κατάταξη, μετά τη Βιέννη, έρχεται η  Ζυρίχη, ακολουθούμενη από το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Μόναχο και στην πέμπτη το Βανκούβερ του Καναδά, που είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στη  Βόρεια Αμερική. Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία στον κατάλογο των αξιολογούμενων πόλεων του κόσμου είναι η Βαγδάτη, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 87η θέση, μετά την Κουάλα Λουμπούρ (86η θέση) και πριν από τη Λεμεσό (88η).
     
Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της διεθνούς εταιρείας  Mercer χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, μέσα συγκοινωνίας καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.
       
Σε δηλώσεις του για την εκ νέου διάκριση της αυστριακής πρωτεύουσας, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ, τόνισε το μεσημέρι πως η επιλογή της Βιέννης, για μια ακόμη φορά,. ως πόλης με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, αποδεικνύει πως είναι μια πόλη που προσφέρει μία ζωή με ασφάλεια, με υψηλά κοινωνικά πρότυπα, με ευνοϊκό κόστος κατοικίας, με εξαιρετικές υποδομές και με άριστες πολιτιστικές προσφορές για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Αφετέρου, όπως επισήμανε ο Μίχαελ Χόιπλ, αποδεικνύει και την ικανοποίηση των δημοτών της με τις παρεχόμενες από την τοπική αυτοδιοίκηση υπηρεσίες, ενώ αποτελεί και εντολή προς τους ιθύνοντες της  να συνεχίσουν και στο μέλλον  αυτόν τον επιτυχημένο  βιεννέζικο δρόμο για μια δυναμική, κοινωνικά δίκαιη και αντάξια να ζει κανείς σε αυτή, μητρόπολη.   
      
Αξίζει να σημειωθεί πως, πέρα από την ανάδειξή της για επτά φορές σε πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής, η  Βιέννη έχει ανακηρυχθεί έξι φορές την τελευταία δεκαετία «Πρωτεύουσα των συνεδρίων», καθώς  είχε βρεθεί στην κορυφή του καταλόγου της διεθνούς στατιστικής, φιλοξενώντας κάθε χρόνο  πάνω από 150  διεθνή συνέδρια και διασκέψεις.

πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips