Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

7 επιστημονικοί τρόποι για να είστε πιο χαρούμενοι στο σπίτι


Το ξέρετε πως οι χαρούμενοι άνθρωποι βγάζουν πιο πολλά χρήματα; Το να προσπαθήσετε να βρείτε την ευτυχία δεν είναι απλό πράγμα αλλά με μερικά tips, που μπορούν σταδιακά να γίνουν συνήθειες, θα καταφέρετε να είστε πολύ πιο χαρούμενοι, να έχετε μια πιο όμορφη ζωή και φυσικά (σαν επακόλουθο) να βγάζετε και περισσότερα χρήματα.


Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2013 απέδειξε πως οι πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι βγάζουν περίπου 2500 ευρώ παραπάνω ετησίως (κατά μέσο όρο) από αυτούς που είναι λιγότερο χαρούμενοι στη ζωή τους.

Δείτε, λοιπόν, 7 επιστημονικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να είστε πιο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι μέσα στο σπίτι σας.

Αποκτήστε μια νέα συνήθεια παρέα με έναν καλό φίλο Ο Davig Gilbert είναι Expert πάνω σε θέματα ευτυχίας και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Harvard. Ο ίδιος τονίζει πως οι φίλοι και η οικογένεια είναι οι 2 μεγαλύτερες πηγές της ανθρώπινης ευτυχίας. Βρείτε, λοιπόν, μια δραστηριότητα, ένα χόμπι ή απλά μια συνήθεια που θα έχετε με κάποιο άλλο αγαπημένο σας άτομο και δείτε τη ζωή σας να αλλάζει. Οι ειδικοί τονίζουν πως με αυτό το τρικ θα νιώσετε πιο ευτυχισμένοι κατά 25-30%.

Αναγνωρίστε τι σας ενοχλεί Ένα πολύ σημαντικό βήμα για να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι στην καθημερινότητά σας είναι να ανακαλύψετε όλα αυτά τα μικροπράγματα που σας ενοχλούν. Μπορεί να σας ενοχλεί απλά το γεγονός πως ο σύντροφός σας δεν κατεβάζει το καπάκι της τουαλέτας ή μια πόρτα που τρίζει κάθε φορά που την κλείνετε. Παρατηρήστε για μια εβδομάδα όλα αυτά τα μικροπράγματα που σας ενοχλούν. Καταγράψτε τα και αρχίστε να τα διορθώνετε ένα-ένα.

Βγάλτε από τη ζωή σας την τεχνολογία μια ώρα πριν πάτε για ύπνο Για την τελευταία ώρα της ημέρας σας, πριν κοιμηθείτε, ξεχάστε κάθε τεχνολογικό μέσο που υπάρχει στο χώρο σας. Κλείστε κινητά, tablet, υπολογιστές και τηλεοράσεις και κάντε κάτι τελείως διαφορετικό. Συζητήστε με τους αγαπημένους σας, διαβάστε ένα βιβλίο, κάντε ένα ντους, οργανώστε την επόμενη μέρα και γενικά κάντε ό,τι θέλετε εκτός από το να χαζέψετε στο κινητό ή στον υπολογιστή σας.

Ξυπνήστε 30 λεπτά πριν την ώρα που συνηθίζετε Όταν η μέρα ξεκινάει με εσάς να τρέχετε με βρεγμένα μαλλιά να προλάβετε το λεωφορείο, τότε μην περιμένετε να δείτε μεγάλες αλλαγές στη ζωή σας. Αν ξυπνάτε κάθε μέρα μισή ώρα νωρίτερα από την ώρα που ξυπνούσατε, θα δείτε πως η μέρα σας θα ξεκινάει χωρίς στρες και με απόλυτη ηρεμία.

Ανακαλύψτε την αγαπημένη σας μυρωδιά Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Social Psychology, οι μυρωδιές που υπάρχουν στο περιβάλλον μας επηρεάζουν πολύ τη συμπεριφορά μας. Για παράδειγμα, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως η μυρωδιά του φρεσκομαγειρεμένου φαγητού αυξάνει κατά 77% τον αλτρουισμό. Η μέντα βοηθάει στη βελτίωση της διάθεσής μας ενώ ο καφές και η λεβάντα μειώνουν το άγχος.

Βοηθήστε τους αγαπημένους σας Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο British Colombia έδειξε πως οι άνθρωποι νιώθουν καλύτερα όταν ξοδεύουν χρήματα για τους άλλους παρά για τον εαυτό τους. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα. Ακόμα και να κάνετε μια χάρη σε έναν δικό σας άνθρωπο θα σας κάνει αμέσως να νιώσετε καλύτερα.

Ασκηθείτε Η άσκηση βοηθάει πολύ στην καλλιέργεια του συναισθήματος της ευτυχίας. Έρευνα απέδειξε πως η άσκηση βελτιώνει τα συμπτώματα κατάθλιψης πολύ περισσότερο από ότι τα φάρμακα. Μάλιστα οι επιστήμονες τονίζουν πως η άσκηση πρέπει να υπάρχει στην καθημερινότητά σας. Επτά λεπτά την ημέρα αρκούν για να αρχίσετε να νιώθετε σιγά-σιγά τη διαφορά στην ψυχολογία σας.

πηγή: spirossoulis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips