Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

4 μεγάλα λάθη περιποίησης που πρέπει να σταματήσουμε άμεσα

Μπορεί να ξέρεις πως είναι λάθος αλλά να μην κάνεις τίποτα γι'αυτά. Καλά κατάλαβες το θέμα είναι τα λάθη περιποίησης μαλλιών που κάνεις και πρέπει να τα σταματήσεις άμεσα. Παρακάτω θα μάθεις περισσότερα.


Δεν χτενίζεις τα μαλλιά σου πριν τα λούσεις:
Τα μαλλιά σου είναι ιδιαίτερα ευάλωτα όταν είναι νωπά και τότε είναι που είναι πιο εύκολο να μπλεχτούν. Πριν μπεις λοιπόν στο μπάνιο δεν έχεις παρά να χτενίσεις τα μαλλιά σου. Ακόμη και μέσα στο μπάνιο μπορείς να το κάνεις αλλά είναι σημαντικό να ξέρεις πώς θα το κάνεις. Άπλωσε κοντίσιονερ στα μαλλιά σου και ξεμπέρδεψε τα όσα βρίσκεσαι ακόμη μέσα στο μπάνιο.

Χτενίζεις μόνο τις άκρες:
Έχεις σίγουρα ακούσει πως όταν χτενίζεις διαρκώς τα μαλλιά σου δεν αποκλείεται να τους προκαλέσεις ζημιά Το βασικό είναι να κάνεις ένα καλό μασάζ στο κεφάλι σου με την βούρτσα σου για να βοηθήσεις την κυκλοφορία όχι μόνο στις άκρες αλλά και στην κορυφή του κεφαλιού σου.

Προσοχή στο στέγνωμα με την πετσέτα:
Τα περισσότερα προϊόντα στάιλινγκ στις οδηγίες τους μιλάνε για το πώς θα απλώσεις το προϊόν σε μαλλιά που έχεις προηγουμένως στεγνώσει με την πετσέτα σου. Το θέμα εδώ είναι όμως πως δεν πρέπει να το παρακάνεις με το στέγνωμα. Με άλλα λόγια δεν πρέπει να τα τρίβεις πολύ αλλά να τα ξεχωρίζεις χωρίς να πονάς με τα δάχτυλα σου και να τα στεγνώνεις πιο “απαλά” με την πετσέτα σου έτσι ώστε να μην φριζάρουν.

Το να χρησιμοποιείς το ζεστό σίδερο σε νωπά μαλλιά:
Τα νωπά μαλλιά και τα εργαλεία ζεστού αέρα δεν πάνε μαζί. Tα εργαλεία στάιλινγκ μπορεί να καταστρέψουν τον θύλακα της νωπής τρίχας και έτσι τα μαλλιά σου να δείχνουν πιο αδύναμα. Φρόντισε τα μαλλιά σου να είναι απόλυτα στεγνά πριν πιάσεις στα χέρια σου το ψαλίδι για τις μπούκλες!

πηγή: womenonly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips