Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Πλημμελής προστασία φωτογραφιών στις διασυνδεδεμένες συσκευές από τις γυναίκες

Έρευνα της Kaspersky Lab έδειξε ότι πάνω από τις μισές Ευρωπαίες (57%) θεωρούν τις φωτογραφίες και τα βίντεο που αποθηκεύουν στα κινητά τους τηλέφωνα πιο σημαντικά από οτιδήποτε άλλο στη συσκευή τους.


Μάλιστα, οι φωτογραφίες και τα βίντεο θεωρούνται πιο σημαντικά και από την ίδια τη συσκευή σε ποσοστό 54%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες φτάνει το 42%. Ωστόσο, παρότι πάνω από το 25% των γυναικών ανησυχεί για την online ασφάλεια των φωτογραφιών, πολλές εξακολουθούν να αδυνατούν να εφαρμόσουν ακόμα και βασικά μέτρα ασφάλειας.

Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να μοιραστούν με άλλους φωτογραφίες των ίδιων (48%) και ανθρώπων που γνωρίζουν (40%) – σε σύγκριση με το 43% και το 33% των ανδρών αντίστοιχα – μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους (όπως δήλωσε το 29%) είναι η ασφάλεια των φωτογραφιών και των βίντεο τους σε περίπτωση που ένας ψηφιακός εγκληματίας αποκτούσε πρόσβαση στη συσκευή τους.

Περίπου μία στις δύο ανησυχεί ότι αυτές οι φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν με ακατάλληλο τρόπο ή χωρίς συγκατάθεση, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αμηχανία, ντροπή κι ενδεχομένως ψυχολογική βλάβη σε περίπτωση που οι φωτογραφίες σταλούν σε λάθος άτομο (25% των Ευρωπαίων γυναικών). Επίσης, ένα 25% ανησυχεί ότι ένα τέτοιο συμβάν θα μπορούσε ακόμα και να βλάψει τις σχέσεις του.

Παρόλα αυτά, πολλές αδυνατούν να εκτιμήσουν πόσο ευάλωτες είναι σε ψηφιακές επιθέσεις. Μόλις το 15% των Ευρωπαίων γυναικών πιστεύει ότι θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο, σε σύγκριση με το 25% των ανδρών. Ως αποτέλεσμα, δεν εφαρμόζουν μέτρα ασφάλειας για την προστασία των πολύτιμων φωτογραφιών τους ή άλλων ευαίσθητων πληροφοριών, που είναι αποθηκευμένες στις συσκευές τους. Σε αντίθεση με τους άνδρες, το 16% των Ευρωπαίων γυναικών παραδέχεται ότι δεν προστατεύει τη συσκευή του με κωδικό πρόσβασης, ενώ το 10% δεν χρησιμοποιεί κανενός είδους λύση ασφάλειας.

Αυτή η έλλειψη εκτίμησης του κίνδυνου επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι σε πρόσφατο online τεστ ασφάλειας, όπου το 27% των γυναικών παραδέχτηκε ότι δεν διατηρεί αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών του, διακινδυνεύοντας έτσι να χάσει όλες τις πολύτιμες φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία, αν η συσκευή κλαπεί ή καταστραφεί. Συγκριτικά, οι άνδρες είναι περισσότερο προετοιμασμένοι, καθώς το 80% αυτών διατηρεί αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών του.

πηγή: pestaola

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips