Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Είστε πολυάσχολοι; Ιδού οκτώ έξυπνοι τρόποι για να χάσετε κιλά

Το πρόβλημα των περιττών κιλών γίνεται εντονότερο καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και η εμφάνιση με μαγιό στην παραλία απαιτεί, αν όχι ένα άψογο σώμα, τουλάχιστον ένα σώμα που να κάνει εμάς τους ίδιους να αισθανόμαστε άνετα.
Καθώς πολλοί από εμάς δεν διαθέτουμε επιπλέον χρόνο για να ασχοληθούμε με την διατροφή μας, το best seller «Zero Belly Diet» αποκαλύπτει τα οκτώ σύντομα βήματα με τα οποία χάνετε κιλά χωρίς να αφιερώσετε ιδιαίτερο χρόνο γι' αυτό.

1. Σας αρέσει ο καφές και πίνετε τουλάχιστον δύο φλιτζάνια την ημέρα; Αλλάξτε συνήθειες, αντικαταστήστε τον καφέ με κρέμα και ζάχαρη, που έχει 80 θερμίδες, με έναν σκέτο καφέ με 0 θερμίδες. Μέσα σε δύο λεπτά έχετε χάσει 6 κιλά τον χρόνο.

2. Μυρίστε φρέσκα φρούτα. Σας φαίνεται μια αλλόκοτη πρόταση; Και όμως, μελέτες έδειξαν ότι η μυρωδιά φρέσκων φρούτων, όπως πράσινα μήλα, μπανάνες και αχλάδια, περιορίζουν την όρεξη για ζαχαρώδη επιδόρπια και σας παροτρύνουν να σκέφτεστε πιο υγιεινά γεύματα.

3. Ονειροπολήστε με καραμέλες... Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι, όταν φαντασιώνεστε πως τρώτε ένα ολόκληρο πακέτο από τα αγαπημένα σας γλυκά, τότε υποσυνείδητα ο οργανισμός σας παρακινείται και τρώει λιγότερα από αυτά.

4. Προγραμματίστε συναντήσεις στο γυμναστήριο. Αντικαταστήστε την συνάντηση για ποτό με φίλους ή με τον σύντροφό σας στο μπαρ, με μια συνάντηση στο γυμναστήριο. Εκεί ταυτόχρονα με την σωματική άσκηση θα αποκτήσετε και καλλίγραμμο σώμα. Πρόσφατη μελέτη ανάμεσα σε 4.000 ζευγάρια έδειξε ότι όσα ζευγάρια έκαναν μαζί γυμναστική απέκτησαν πιο υγιεινές συνήθειες.

5. Βάλτε στην ζωή σας τα κατεψυγμένα λαχανικά, αποφύγετε τις κονσέρβες. Τα κατεψυγμένα λαχανικά συχνά μπορεί να έχουν υψηλότερη διατροφική αξία από τα φρέσκα, όμως τα τρόφιμα σε κονσέρβες χάνουν σε ποσοστό 95% την βιταμίνη C, ενώ η βιταμίνη B καταστρέφεται ολοσχερώς.

6. Προτιμήστε τα πυρηνόκαρπα φρούτα. Τα φρούτα με πετρώδες ενδοκάρπιο, όπως είναι τα κεράσια, τα νεκταρίνια, τα δαμάσκηνα, περιέχουν ισχυρές φαινολικές ενώσεις που ρυθμίζουν την λειτουργία των γονιδίων του λίπους και μειώνουν την χοληστερίνη.

7. Φάτε πριν... φάτε! Τι σημαίνει αυτό; Αν έχετε να πάτε σε ένα γεύμα εργασίας, φάτε από πριν ένα μήλο ή μια ελαφριά σούπα. Ένα έξυπνο κόλπο για να μην πεινάτε και να μειώσετε κατά 20% τις θερμίδες που θα παίρνατε, δηλαδή να γλιτώσετε με αυτό τον τρόπο 10 κιλά τον χρόνο.

8. Το γεύμα του Σαββατοκύριακου. Ετοιμάστε ένα πλουσιοπάροχο πιάτο μόνο με 345 θερμίδες ανά μερίδα. Βάλτε σε τηγάνι δύο μερίδες μοσχαρίσιο κρέας με λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίστε από τις δύο πλευρές, προσθέστε κρεμμύδια και μανιτάρια σε φέτες, δύο κουταλιές της σούπας ξύδι, ένα κουτάκι μαύρη μπύρα, μερικά φύλλα δάφνης, μια κουταλιά της σούπας Worchestershire και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει.

πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips