Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Ποιες είναι οι χώρες με το γρηγορότερο Internet

Από τη στιγμή που το Internet έγινε ευρέως προσιτό στον κόσμο, η ταχύτητά του έγινε αυτόματα θέμα συζήτησης μεταξύ των λαών και των χωρών του ψηφιακού κόσμου. Για τους περισσότερους από εμάς, είναι πλέον ένα αναπόφευκτο μέρος της ζωής μας ο συχνός έλεγχος των emails μας, τα social media κ.λπ.


Αλλά η αλήθεια είναι πως το «παιχνίδι της ταχύτητας» δεν είναι δίκαιο ανά την υφήλιο και για όλα τα μέρη του ψηφιακού μας κόσμου. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που έχουν πρόσβαση σε απίστευτα γρήγορες συνδέσεις και μπορούν να ανοίξουν ιστοσελίδες εν ριπή οφθαλμού.

Όπως αναφέρει το secnews, η Akamai Technologies Inc. δημοσιεύει τακτικά μια λίστα κατάταξης, σύμφωνα με τα data transfer speeds στο report της με τίτλο: State of The Internet. Αυτό που πρέπει να λάβουν υπ' όψιν είναι η μέση ταχύτητα internet σε ένα έθνος και να προετοιμάσουν έναν κατάλογο σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η παγκόσμια μέση ταχύτητα internet υπολογίστηκε σε 5,6 Mbps (megabits ανά δευτερόλεπτο) στο 4ο τρίμηνο του 2015.

10. Δανία

Μέση ταχύτητα internet : 16.1 Mbps

Η τελευταία στη λίστα είναι η ευρωπαϊκή χώρα που φημίζεται για τoν ακριβό τρόπο ζωής της. Οι Δανοί ξοδεύουν 5 δολάρια μόνο για να έχουν ένα φλιτζάνι καφέ. Τουλάχιστον, έχουν ένα πλεονέκτημα όσον αφορά στην ταχύτητα internet, η οποία παραμένει πολύ πάνω από τις περισσότερες χώρες του κόσμου.

9. Φινλανδία

Μέση ταχύτητα internet: 16.6 Mbps

Γνωρίζουμε τη Φινλανδία για τα Angry Birds, τη Nokia και τη Λαπωνία. Εκεί, θα ήταν φοβερό να παρακολουθήσουμε τους Lordi να μας τραγουδούν \m/Hard Rock Hallelujah\m/ στο YouTube σε full HD, επειδή ο φινλανδικός λαός έχει πρόσβαση σε μία από τις πιο γρήγορες ταχύτητες internet.

8. Ελβετία

Μέση ταχύτητα internet: 16.7 Mbps

Μπορεί να θέλετε να παρακολουθήσετε κάποια ταινία ή να ελέγξετε το υπόλοιπο στον ελβετικό λογαριασμό σας στις Άλπεις… είτε έτσι είτε αλλιώς η 16.7 Mbps σύνδεση είναι στη διάθεσή σας. Η Ελβετία έχει πολλά περισσότερα να σας προσφέρει εκτός από τα μαγευτικά τοπία και τα πεντανόστιμα σοκολατάκια.

7. Λετονία

Μέση ταχύτητα internet: 16.7 Mbps

Σε αυτό το μέρος μπορείτε να γευτείτε το γλυκόξινο ψωμί, να απολαύσετε μια μεγάλη μπίρα και να σερφάρετε με μεγάλη ταχύτητα σε όλα τα αγαπημένα σας sites.

6. Χονγκ Κονγκ

Μέση ταχύτητα internet: 16.8 Mbps

Σε μια από τις κεντρικότερες περιοχές του βρίσκονται περίπου οι 300 ουρανοξύστες που χρησιμοποιούνται για να εμφανιστεί η καταπραϋντική συμφωνία των φώτων το βράδυ. Φωτογραφίστε αυτό το μαγευτικό συνονθύλευμα φωτός και ήχου, και μοιραστείτε το με την οικογένεια και τους φίλους σας χρησιμοποιώντας το 16,8 Mbps internet.

5. Ολλανδία

Μέση ταχύτητα internet: 17 Mbps

Η «χαμηλή χώρα» είναι πολύ υψηλή σε σχέση με το μέσο internet bandwidth που προσφέρεται. Οι λάτρεις της ζαχαροπλαστικής περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους σε καφέ και σερφάροντας στο διαδίκτυο με εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες.


4. Ιαπωνία

Μέση ταχύτητα internet: 17.4 Mbps

Ακριβώς όπως η Δανία, η Ιαπωνία είναι επίσης ικανή να «κάψει» τις τσέπες σας, όταν πρόκειται για τα καθημερινά έξοδα. Αλλά αυτό που έχει να σας προσφέρει επίσης είναι η ταχύτητα internet και η τελειότητα.

3. Noρβηγία

Μέση ταχύτητα internet: 18.8 Mbps

Οι Νορβηγοί έχουν πάθος για σκι. Ακριβώς όπως γλιστρούν στο χιόνι, γλιστρούν και στο διαδίκτυο με τις απίστευτα υψηλές ταχύτητες που διαθέτουν.

2. Σουηδία

Μέση ταχύτητα internet: 19.1 Mbps

Δεύτεροι στη λίστα, οι Σουηδοί είναι ευλογημένοι με το internet bandwidth που διαθέτουν. Έχουν την ελευθερία να χρησιμοποιούν Internet υψηλής ταχύτητας οπουδήποτε στη χώρα, ακόμη και σε ιδιωτικές εκτάσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή το δικαίωμα δημόσιας πρόσβασης δίνεται από την κυβέρνηση σε κάθε πολίτη σε ολόκληρη τη χώρα.

1. Νότια Κορέα

Μέση ταχύτητα internet: 26.6 Mbps

Οι νικητές και με διαφορά είναι οι Κορεάτες με το επιβλητικό 26,6 megabit internet bandwidth. Το «I’m Feeling Lucky» της Google ταιριάζει γάντι εδώ πέρα! Το 92% του πληθυσμού της Νότιας Κορέας είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Έχουν high-tech στάσεις λεωφορείων και εικονικά σούπερ μάρκετ. Αυτό το έθνος έχει ξεπεράσει τον κόσμο, όταν μιλάμε για το internet.

πηγή: zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips