Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Ποιο είναι το δημοφιλέστερο Android smartphone;

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Strategy Analytics το Galaxy S7 Edge ήταν το Android smartphone με τις υψηλότερες παραδόσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκτιμήσεις της Strategy Analytics θέλουν τη Samsung να παρέδωσε 13,3 εκατομμύρια συσκευές Galaxy S7 Edge, αποτελώντας το 2,3% του συνόλου των Android smartphones που παραδόθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η έρευνα έδειξε ότι το στοιχείο που τράβηξε την προσοχή του καταναλωτικού κοινού δεν ήταν τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά όσο το ιδιαίτερο design της συσκευής. Ειδικότερα οι καμπύλες άκρες του S7 Edge που επιτρέπουν την προβολή εφαρμογών και ειδοποιήσεων ήταν το στοιχείο που εκτίμησαν περισσότερο οι χρήστες.

Στη δεύτερη θέση της λίστας με τα δημοφιλέστερα Android «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα βρέθηκε ένα άλλο Samsung, το Galaxy J2, με παραδόσεις 13 εκατομμυρίων συσκευών και μερίδιο 2,3% επί του συνόλου των συσκευών με το ίδιο λειτουργικό σύστημα. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η δεύτερη ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S7, με τις παραδόσεις του να φτάνουν στις 11,8 εκατομμύρια συσκευές (2% των Android συσκευών). Η πεντάδα συμπληρώνεται από τα Galaxy J5 και J3, φυσικά της Samsung.

Οι αναλυτές της Strategy Analytics θεωρούν ότι η Samsung διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο διανομής, πολύ υψηλό brand awareness (υψηλή αναγνωρισιμότητα της μάρκας) και μία ευρεία γκάμα εμφανίσιμων και φιλικών προς τον χρήστη συσκευών. Όλα αυτά τα στοιχεία συνέθεσαν το αποτέλεσμα του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Παρόλα αυτά η Samsung εξακολουθεί να αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από τους κινέζους κατασκευαστές, που έχουν μπει πλέον δυναμικά στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, η έρευνα αποκαλύπτει ότι η Oppo αύξησε τις παραδόσεις των συσκευών το β τρίμηνο του έτους κατά 137%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Επιπλέον, το μερίδιό της εκτινάχθηκε από το 2,2% πέρυσι στο 5,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Γενικότερα, οι αναλυτές της Strategy Analytics εκτιμούν ότι η κορεατική εταιρεία δεν θα πρέπει να επαναπαυθεί καθώς ο ανταγωνισμός είναι έντονος, κατονομάζοντας μάλιστα συσκευές όπως τα Huawei P9, Oppo R9 και Vivo X7.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο καμπής για τη Samsung ήταν το λανσάρισμα της σειράς S7/ S7 Edge, καθώς μέχρι τότε η εταιρεία εμφάνιζε συνεχή μείωση των πωλήσεών της. Η «αντεπίθεση» αναμένεται να συνεχισθεί καθώς ήδη ανακοινώθηκε και επίσημα το νέο Galaxy Note 7 με το οποίο η Samsung ελπίζει να συνεχίσει την ανοδική πορεία των εσόδων της.

Στον αντίποδα η Apple παρέδωσε, σύμφωνα πάντα με την Strategy Analytics, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους 91,6 εκατομμύρια συσκευές έναντι 108,7 εκατομμύρια, κατά την ίδια περίοδο πέρυσι. Κατέγραψε δηλαδή μία μείωση της τάξης του 16%. Ακόμα και έτσι όμως τα iPhone 6S και iPhone 6, μαζί με το Galaxy S7 Edge, συμπληρώνουν την δημοφιλέστερη τριάδα smartphones για το πρώτο μισό του 2016, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος.

pestaola

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips